Vlaanderen Wandelt op zondag 30 april 2017

Jarenlang vond het belangrijkste wandelgebeuren van het jaar – de Nationale Wandeldag genaamd – steevast plaats de laatste zondag van februari. Vanaf dit jaar kruis je hiervoor de laatste zondag van april met stip in je agenda. Op zondag 30 april 2017 tekent wandelend Vlaanderen namelijk massaal present in Aalst en Aarschot voor het grootschalige wandelgebeuren Vlaanderen Wandelt.

Stap mee tijdens Vlaanderen Wandelt 2017!

Wandelen is populairder dan ooit. Er gaat geen week voorbij of je leest erover in de regionale en nationale media. Of er wordt aandacht besteed aan wandelen in een reportage op een nationale tv-zender. “Meer bewegen” en “gezonder leven” blijken de belangrijkste redenen te zijn om te wandelen. Vandaar deze warme oproep om met zijn allen de laatste zondag van april te gaan stappen.

Twee gaststeden: Aalst en Aarschot

Wellicht toeval dat beide steden met de letter A beginnen. Aarschot trekt de kaart van de natuur met prachtige wandelingen genesteld in de Demervallei en de hellingen van het Hageland. In Aalst/Erembodegem zal je merken dat de Ajuinstad heel wat meer betekent dan carnaval. Je maakt er kennis met het historische erfgoed en talrijke groene natuurparels geprangd tegen de stadskern.

AARSCHOT, parel van het Hageland

Genesteld in de Demervallei, tussen de hellingen van het Hageland vormt Aarschot, de stad der kasseistampers, een uitmuntende wandelbestemming op de laatste zondag van april. Hier wandel je langs de roestbruine Onze-Lieve-Vrouwekerk, het mooi gerestaureerde Begijnhof en de ’s Hertogenmolens. Vanop de Aurelianustoren heb je een prachtig uitzicht over al dat fraais. Je kan er wandelen langs prachtige holle wegen, langs de Demer en zijn meanders, genieten van de Hagelandse heuvels of de frisse lucht opsnuiven tussen de fruitbomen in volle bloei.
Startplaats: Stadsfeestzaal, Demervallei 14, 3200 Aarschot
Info: Fons Leys
GSM: 0473/97.24.34 
E-mail: fons.leys@telenet.be
Website van de club: www.wsc-langdorp.be

AALST, heel wat meer dan carnaval

Iedereen kent Aalst Carnaval met zijn voil jeannetten. Maar de Ajuinenstad is zoveel meer. Behalve de historische stadskern stap je er in de sporen van illustere bekenden zoals priester Daens, schrijver Louis Paul Boon of schilder-kunstenaar Valerius de Saedeleer. Wandelen in Aalst, dat is wandelen in de prachtige Denderstreek. Genieten van het Stadspark, het Osbroek, de Gerstjens of de Wellemeersen. Het Stedelijke Museum ’t Gasthuys en het Nationale Brandweermuseum kan je gratis bezoeken. Een promo-dorp en kinderanimatie maken het plaatje compleet.
Startplaats: Bedrijventerrein Zuid III, Parking ILVA, Industrielaan 18, 9320 Erembodegem
Info: Gerda Vandenbroucke
GSM: 0472/56.94.27
E-mail: gerda_vandenbroucke@skynet.be
Website van de club: www.wsvdekadees.com

In en rond de twee locaties zijn er diverse attracties voorzien, ontvangt elke wandelaar een aandenken (zolang de voorraad strekt), kan je extra wandelinfo inwinnen bij enkele toeristische streekdiensten uit binnen- en buitenland en geniet je bovenal van twee unieke Vlaamse wandelparels.

Praktisch

  • Starten kan vanaf 6.30u tot 15.00u. Aankomst vóór 18.00u
  • Inschrijving: federatieleden € 1,5 (korting na vertoon van geldige lidkaart), niet-aangesloten € 2 , kinderen -12 jaar nemen gratis deel
  • Meer info over het evenement: www.vlaanderenwandelt.be
  • Meer info over de wandelsport:www.wandelsportvlaanderen.be

Primeur Lente en Zomer editie Wandelkrant

Op beide locaties, Aarschot en Aalst, kan je (zolang de voorraad strekt) de gloednieuwe Wandelkrant meenemen.