Vlaams-Brabant opent wandelnetwerk Demer en Dijle

Eind november opende Toerisme Vlaams-Brabant het nieuwe wandelknooppunten-netwerk Demer en Dijle. Het telt 340 km aan wandelwegen, verspreid over tien gemeenten  (Steenokkerzeel, Kortenberg, Kampenhout, Boortmeerbeek, Herent, Haacht, Keerbergen, Rotselaar, Begijnendijk en Aarschot) in de Groene Gordel en het Hageland. Rode draad zijn dus Demer en Dijle. De Demer krinkelt zich vanuit Limburg door het golvende Hageland om vlakbij de rockweide van Werchter uit te monden in de Dijle.

Het nieuwe netwerk telt 213 knooppunten en een aantal bestaande wandelingen zijn openomen in het netwerk. Men kan trajecten kiezen in functie van de ondergrond: verhard, onverhard tot semi-verhard en kassei. Rolstoeltoegankelijke trajecten worden aangeduid met een speciaal symbool. Dankzij de vele adressen op de kaart maakt men al snel van een wandeltocht een belevingsvolle activiteit. In de infogids staan ook 8 suggestieroutes.

Daarnaast staat er op 12 startplaatsen verspreid op het netwerk een overzichtsbord.

Het nieuwe netwerk sluit via Boortmeerbeek en Steenokkerzeel aan op het in september geopende netwerk Brabantse Kouters. En via Aarschot, Rotselaar en Leuven op de netwerken Hagelandse Heuvels en De Merode.
Wandelaars die dat willen, kunnen hun route op de computer plannen en met hun smartphone op stap gaan. Het netwerk staat al online op de wandelrouteplanner en op de wandelknooppuntapp’.

De infogids en de kaart van het wandelnetwerk Demer en Dijle zijn sinds begin december te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren of via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties. De map met de gids en de (scheurvrije en waterbestendige) kaart kosten €9.

Via www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelrouteplanner kan men het wandelnetwerk digitaal bekijken. Of download de app via www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp.

Demer-Dijle

Tekst: Gilbert Roels – Foto’s: Toerisme Vlaams-Brabant.