Vernieuwde Streek-GR Hageland

Grote Routepaden vzw en Toerisme Vlaams-Brabant hebben de handen in elkaar geslagen en een vernieuwde Streek-GR Hageland uitgebracht. Deze 158 km lange lus-vormige wandeling is grondig gescreend en aangepast, de gids volledig herschreven en voorzien van nieuwe, gedetailleerde kaarten, wegbeschrijvingen en wetenswaardigheden over elke bijzondere halte.

Grote Routepaden en Toerisme Vlaams-Brabant werken al enkele jaren samen aan Streek-GR ’s. Zo zijn er ondertussen wandellussen voor lange afstandswandelaars in het Hageland, Dijleland en in de Groene Gordel.

De Streek-GR Hageland brengt de wandelaar langs eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden, mysterieuze bossen en het cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot.

Grondig vernieuwd

De Streek-GR Hageland was meer dan 10 jaar oud en bijgevolg aan herziening toe.
Deze vernieuwingsoperatie heeft ongeveer een jaar geduurd. Vrijwilligers van Grote Routepaden hebben het traject grondig gescreend en, waar nodig, hertekend.

Nieuw is de indeling in 9 op elkaar aansluitende dag-etappes, waarvan de begin- en eindpunten te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

De gids werd herwerkt met een overzichtskaart per etappe. De wegbeschrijving is in beide richtingen met daarbij horende detailkaarten. Achtergrondinfo over bezienswaardigheden, de natuur, de dorpen en steden onderweg vullen de wegbeschrijvingen aan. Zowat 70 procent van het traject is onverhard, 95 procent autoluw.

De Streek-GR Hageland kruist heel wat andere GR-paden. Op deze kruispunten plaatst Toerisme Vlaams-Brabant wandelbomen die de grote GR-richtingen aangeven.

Ook de druk van de gids nam Toerisme Vlaams-Brabant voor zijn rekening.

De vrijwilligers van Grote Routepaden zorgen voor de bewegwijzering met de bekende, horizontale geel/rode strepen op bomen en palen volgens het beproefde systeem van Grote Routepaden in verschillende landen..

De Streek-GR Hageland gids kost 9 euro en is te verkrijgen in de boekhandel, de toeristische infokantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en bij de vzw Grote Routepaden.

Meer info:

www.groteroutepaden.be/nl/vernieuwde-streek-gr-hageland

www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties/streek-gr-hageland.html

 

Gilbert Roels