Vakantiegids ‘Altijd welkom in Limburg’ is er

Nieuwe Limburg Vakantiegids onthult ‘De vele gezichten van Limburg’

De gloednieuwe Limburg Vakantiegids is er! Voor het eerst met tien verschillende covers van tien échte Limburgse gezichten die de lezer welkom heten. Een primeur, waarmee Toerisme Limburg ‘De vele gezichten van Limburg’ in de verf wil zetten. Zoals de brede variatie aan landschappen en belevingen. Én natuurlijk de mensen zelf. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “De Limburg Vakantiegids 2019 staat opnieuw boordevol inspiratie om bezoekers en gasten naar onze provincie te loodsen. Deze vijfde editie is het resultaat van een intense samenwerking met maar liefst 225 partners. Nog nooit eerder bundelden zoveel Limburgse steden, gemeenten en toeristische ondernemers hun krachten samen met Toerisme Limburg, om via deze gids de vrijetijdseconomie verder te versterken.” Hoewel de Vakantiegids pas zaterdag bij het grote publiek wordt gelanceerd, trok team Toerisme Limburg er vandaag al op uit om de toeristische partners als eersten te verrassen met een persoonlijk overhandigd exemplaar.

De vele gezichten van Limburg

Limburg heeft vele gezichten. Dankzij de brede variatie aan landschappen, attracties, erfgoed, … Én natuurlijk de mensen zelf. Het is precies die veelzijdigheid, die Toerisme Limburg via de nieuwe Limburg Vakantiegids extra in de verf wil zetten. “Want het zijn ook de meer dan 870.000 Limburgers die onze regio uniek maken. Zij geven de gastvrijheid een gezicht. Daarom kozen we voor échte, onbekende Limburgers op de cover van onze jongste gids”, zegt Igor Philtjens. Tien ambassadeurs, met elk een eigen verhaal, die lezers welkom heten en hen meenemen doorheen de variatie aan landschappen en belevingen in Limburg. Dat zorgt meteen voor een primeur: voor het eerst heeft de Limburg Vakantiegids tien verschillende covers. De inhoud is wél identiek. In elke gids komen alle ambassadeurs aan het woord. Per Limburgse belevingszone getuigt een van hen over zijn of haar favoriete plekjes en belevingen via handgeschreven tips en aantekeningen.

Handige inspiratiegids voor gasten én Limburgers

De Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app. Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun persoonlijke ‘Cool4kids-tip’ prijsgeven. De kidstips duiken op doorheen de gids in de vorm van een sticker, die lezers kunnen verzamelen bij een bezoek aan de desbetreffende attractie of aan een Toeristisch Onthaal. Zo krijgt de gids extra kleur én er is een leuke wedstrijd aan verbonden.

Toeristische partners bundelen hun krachten

De Limburg Vakantiegids 2019 is het resultaat van een intense samenwerking van Toerisme Limburg met maar liefst 225 publieke en private partners. Nog nooit eerder bundelden zoveel Limburgse steden, gemeenten én toeristische ondernemers hun krachten samen met Toerisme Limburg, om Limburg via deze gids nog sterker op de toeristische kaart te zetten. Igor Philtjens: “Met deze nieuwe editie willen we enerzijds weer heel wat bezoekers en gasten naar onze provincie loodsen, om de vrijetijdseconomie verder te versterken. Anderzijds is het ook een tool om het ruime aanbod aan ontspanningsmogelijkheden vlakbij huis te promoten bij de Limburgers zelf. Zo creëert toerisme niet alleen meer welvaart, maar ook meer welzijn voor de Limburgers.” Om de toeristische partners te bedanken voor de samenwerking, trok team Toerisme Limburg er vandaag op uit om hen als eersten te verrassen met een exemplaar.

Verkrijgbaarheid

De Limburg Vakantiegids 2019 is gratis en word op ruim 300.000 exemplaren verdeeld in héél Vlaanderen sinds afgelopen weekend, in o.a. Vlaamse krantenwinkels. De gids is ook verkrijgbaar in een van de vele toeristische infokantoren, logies en attracties in Limburg. Een digitaal exemplaar is ook beschikbaar op altijdwelkominlimburg.be.