Huttopia De Roos

Vakantie in de natuur aan de Overijsselse Vecht

Huttopia brengt de Cahutte dit voorjaar naar Nederland

Avontuurlijk slapen onder tentdoek, comfort van een houten chalet

Moest je voorheen in de natuur van Frankrijk zijn om te kunnen slapen in een echte Cahutte, vanaf 1 april 2021 kan dat ook op een prachtig plekje in Nederland aan de Overijsselse Vecht. De Cahutte van Huttopia, de Franse specialist in natuurcampings, is een opvallende verschijning: een stoere houten blokhut met daarboven een puntdak van stevig canvas. Via een houten ladder klim je naar boven. De Cahutte is een beleving op zich. Avontuurlijk slapen onder tentdoek gecombineerd met het comfort van een chalet. Dankzij de sfeervolle houtkachel in het leefgedeelte is het ook in het voorjaar aangenaam vertoeven, midden in de natuur. Gewoon om even te ontsnappen aan de hectiek, zoom-vergaderingen en alle andere lockdown aspecten.

 

Huttopia koos de Overijsselse Vecht voor haar eerste camping buiten Frankrijk (in Europa). Natuur, rust, ruimte en een prachtige omgeving zijn typerend voor alle Huttopia locaties, en ook voor Camping Huttopia de Roos. De opening in Nederland maakt het nu mogelijk om voor een korte vakantie of weekendje-weg bij Huttopia te verblijven. Voor de Nederlandse gasten is een locatie in eigen land een welkome toevoeging.

Camping de Roos is een van de oudste campings van Nederland en werd sinds 1909 gerund door dezelfde familie. Toen we hier voor het eerst kwamen, voelden we het meteen: wat een bijzondere plek. Natuurlijk hebben we geïnvesteerd in nieuwe accommodaties, een Centre de Vie, nieuw restaurant en andere faciliteiten, maar de locatie en sfeer is fantastisch, vertelt mede-oprichter en eigenaar Céline Bossanne.

Camping Huttopia de Roos is met een oppervlakte van 27 ha uitzonderlijk ruim opgezet en heeft een gevarieerde begroeiing, waar oude eiken en open plekken in het bos elkaar afwisselen. Midden op de camping eindigt een dode rivierarm, een fijne plek om te kajakken, te roeien of te zwemmen. Er is zelfs een klein strandje.

Ontdek de omgeving! Te fiets, te voet, te water.

Naast het veelzijdige programma met activiteiten voor jong en oud in de hoogzomer maanden, is de omgeving meer dan waard om te ontdekken. Ieder seizoen van het jaar. Een kleine selectie uit de mogelijkheden:

-Ga fietsen! De omgeving van Ommen is een populaire fietsregio. Je vindt er veel uitgezette routes en paden in het gevarieerde landschap. Op de camping worden fietsen verhuurd. Leuke plaatsjes in de omgeving zijn Dalfsen, Beerze met fraaie Saksische boerderijen of bezoek het Uilenkamp Natuurreservaat. In 2004 is een oude meander weer op de Vecht aangesloten waardoor een heel nieuw natuurgebied is ontstaan.

-Te voet! Ontdek de levendige binnenstad van Ommen of wandel naar de ‘Sahara van Ommen’, een zandverstuiving tussen de gehuchten Zeesse en Junne. Doorkruis de bossen in de omgeving of maak een excursie naar Zwolle met zijn historische binnenstad. Op RouteYou kan je nog meer wandelingen terugvinden.

-Te water! Direct langs de camping loopt de Overijsselse Vecht. Ga er met de kajak, kano of roeiboot op uit en ontdek het landschap. Ook bij Ommen zijn er het hele jaar door veel watersport activiteiten. Op 60 km afstand ligt het schilderachtige Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Normaal gesproken een favoriete bestemming van buitenlandse toeristen, maar nu perfect om eens rustig te bewonderen.

Meer info op: https://europe.huttopia.com/nl/