Uitkijktoren Pompejus

Uitkijktoren Pompejus op Fort Roovere geopend

Door middel van een crowdfunding actie is op Fort Roovere bij Bergen op Zoom een uitkijktoren verrezen. Ook “De Wandelkrant” heeft hier aan bijgedragen middels een gulle gever (waarvoor dank!).

Alle namen van de gulle gevers staan vermeld op de toren, zo dus ook “De Wandelkrant”. De Wandelkrant wordt trouwens in West-Brabant al goed gelezen, dankzij de verdelers die “De Wandelkrant” in deze regio goed … verdelen.

Op 24 maart 2018 is de officiële opening van de uitkijktoren, maar de toren is nu al dagelijks te bezoeken. Het is een ontwerp van Ro & Ad Architecten, die ook instonden voor het ontwerp van de Loopgraafbrug, vaak ook de Mozesbrug genoemd.

Een bezoek aan Fort Roovere is opgenomen in de groene route van de Gertrudistocht van de Wandelsportvereniging De Wandelende Krabben die op 17 maart 2018 gewandeld wordt. Zie hiervoor op pagina 16 & 17 in de huidige Wandelkrant editie, of op onze wandelkalender.

Afgelopen zondag (14 januari 2018) was het op Fort Roovere zeer druk. Iedereen wilde de toren bekijken en genieten van een wandeling in het mooie gebied. De parkeerplaats stond bomvol en ook op de toegangswegen stonden de auto’s langs de kant geparkeerd.

In formatie over de toren vind je op hun website met een video: https://www.pompejus.nl/video/

Bijgaand enkele foto’s:

Pompejus
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Mozesbrug
Pompejus
Pompejus
Pompejus
Mozesbrug
Pompejus

Mozesbrug
Mozesbrug
Veel wandelaars nabij Pompejus