roden-leek-roden

Tweedaagse landgoederen wandelroute

Roden-Leek-Roden

roden-leek-rodenFokko en Karin van der Leest, de initiatiefnemers van de website Wandelen rond Roden, hebben een bijzondere nieuwe route gemaakt: de tweedaagse landgoederen wandelroute Roden-Leek-Roden. De route van 2x 20 km verbindt de historische landgoederen Mensinge, Terheijl en Nienoord met elkaar.

De wandelaar kan rekenen op een verscheidenheid aan landschappen en wandelt langs de eeuwenoude havezate Mensinge en borg Nienoord. Beide historische adelijke gebouwen kunnen bezocht worden door een rondleiding te boeken. Van de havezate Terheijl resten slechts een gracht en een deel van de Engelse landschapstuin.

De route werd gemaakt op verzoek van de gemeenten Leek en Noordenveld, in het kader van een toeristisch promotieproject voor de landgoederen. In Leek, Roden en omgeving zijn diverse overnachtingsmogelijkheden en naast de landgoederen is er nog veel meer te zien en te beleven. De regio heeft diverse overnachtingsmogelijkheden en is rijk aan natuurschoon en cultuurhistorie.

Deze gids zal te koop zijn in de Touristische Informatie Punten in de streek. De route is gratis te downloaden via deze weblink.