velo-voie-verte-credit-Laëtis

Trans-Ardennen fietsroute wacht op je

Trans-Ardennen fietsroute: beste Franse fietsroute!

Het nieuwste fietspad van de regio, de Trans-Ardennen fietsroute, is tevens een van de beste van Frankrijk! Het 80 km lange Trans-Ardennen fietsroute loopt van Charleville naar Givet en geeft wandelaars en fietsers de gelegenheid om de andere kant van de Maas vallei te zien. Het is onderdeel van een grootschalig Europees project dat binnenkort zal worden uitgebreid naar de Lorraine en Haute Marne via Mouzon (38 km extra naar Remilly-Aillicourt in 2015).

Vanaf juni 2015 zal het Trans-Ardennen fietsroute pad verbonden worden met het Belgische fietspad RAVEL door middel van een nieuw traject: de Trans-Semoysienne.

Het label ‘Franse Ardennen te fiets’ is een kwaliteitskeurmerk. Langs de Trans-Ardennen fietsroute is er genoeg horeca aanwezig om even wat te eten of drinken en kan men tijdens het uitrusten genieten van het mooie uitzicht aan beide kanten van de rivier. Een feest voor zowel de ogen en de zintuigen.

Franse Ardennen

Op slechts 2 uur rijden vanaf Brussel en 4 uur van Amsterdam liggen de Franse Ardennen. Ooit beschouwd als ‘off the beaten track’ maar tegenwoordig is het gebied bereikbaarder dan ooit. Dit minder bekende deel van Frankrijk is een verrassende smeltkroes van weelderige natuur, bijzonder erfgoed en een fascinerende geschiedenis. Het is de perfecte bestemming voor een ontspannen of juist avontuurlijke uitstap. Zeker de moeite waard om eens af te zakken naar de Franse Ardennen en er op de Trans-Ardennen fietsroute te gaan fietsen.

Gastvrije ‘Ardennais’

Bezoekers van deze regio ervaren deze streek als zeer gastvrij. Het architectonische erfgoed van de Franse Ardennen varieert van fortachtige kerken van Thiéache tot het geweldige Place Ducale plein, van het bastion van Rocroi tot de Abdijkerk van Mouzon. Maar ook de immense bossen die je hier nog aantreft zorgen voor een mooi heuvelland.

 

Meer informatie op:

www.sports-nature-ardennes.com
Tel. +33 (0)3 24 56 67 75
www.voiesvertes.com