Karinthië herfst 2021

Tips voor fervente wandelaars

Tijdens de lockdowns als gevolg van de corona-uitbraak gingen we massaal wandelen. Andere activiteiten waren niet mogelijk en het was mooi weer, dus ontdekten we al wandelend ons eigen land. Velen ontdekten hoe fijn wandelen is en werden fervente wandelaars. Ben jij een fervente wandelaar of wil je net meer gaan wandelen? Deze ultieme wandeltips zijn voor iedereen handig!

Kies goede wandelschoenen

Voor een wandeling heb je goede schoenen nodig, zo simpel is dat. Afhankelijk van het type wandeling, heb je ook een ander type wandelschoen nodig. Verken je het platte Vlaanderen en loop je vooral op geasfalteerde paden, dan volstaat een lichte wandelschoen. Ook een stevige sneaker of sportschoen kan je dragen voor dergelijke wandelingen. Trek je de bergen in, dan doe je dat uiteraard niet met sneakers. Koop goede wandelschoenen die stevig zijn en je voeten goed ondersteunen. In de bergen kunnen de afdalingen glad en verraderlijk zijn, dus dan is het belangrijk dat je voldoende grip hebt met je schoenen. Nieuwe wandelschoenen gekocht? Ga er niet meteen 30 kilometer mee wandelen, maar loop ze eerst wat in. Draag in deze schoenen ook goede wandelsokken met bijna geen naden, wil je geen blaren krijgen.

Onderhoud je wandelschoenen

Het is ontzettend belangrijk om je wandelschoenen goed te onderhouden om er zo lang mogelijk geniet van te hebben. Maak je schoenen na elke wandeling schoon. Veeg de opgedroogde modder eraf met een ruwe borstel om ze erna met wat warm water en een fijnere borstel te reinigen. Kwam je in een felle regenbui terecht tijdens het wandelen en zijn je schoenen erg nat? Droog ze dan in een goed geventileerde ruimte. Zet ze zeker niet bij de verwarming of in de zon, want een warmtebron kan het leer uitdrogen of zelfs breken. Om de binnenkant van je schoenen te laten drogen, stop je er wat keukenpapier of krantenpapier in om het vocht te absorberen.

Draag een passende outfit

Maak je een verre wandeling, dan moet je een passende outfit aantrekken. Hemden zijn zowel voor mannen als vrouwen lekker luchtig. Draag ook een comfortabele broek en vergeet zeker geen regenjas. Zo ben je altijd voorbereid op een onverwachte bui. Een pet en/of zonnebril op je hoofd en je bent klaar voor de tocht. Nog een goede tip: een horloge voor dames of heren. Niet zomaar een horloge, maar een smartwatch. Zo heb je in één oogopslag een idee van het aantal stappen dat je al gezet hebt en kan je je route opslaan in een app als Strava en vervolgens delen met familie en vrienden.