Herfstwandeling Zundert

Tijd voor een mooie Herfstwandeling

De dagen beginnen te korten, de zon schijnt wat minder dus tijd om te gaan wandelen. De herfst is altijd het seizoen om te genieten van de mooie kleuren die de herfst ons te bieden heeft. Laat je ook verrassen door de grote hoeveelheid paddenstoelen die de grond uit springen.

Het was al weer een tijd geleden dat we de wandeling gemaakt hadden om de Abdij Maria Toevlucht in Zundert (Wandelkrant 17, uit 2017). Dus wandelschoenen aan en op pad in dit bijzondere gebied.
De route is de laatste jaren behoorlijk op de schop geweest en er zijn zomaar 5 wandelknooppunten bijgekomen. Het blijft een stevige wandeling van 21,5 km, dus lunchpakket en wat te drinken mee voor onderweg. Voordat je aan de laatste 7 kilometer begint kun je nog verpozen in het Café In Den Anker bij knooppunt 10. Het adres voor een worstenbroodje en een overheerlijke Zundert trappist.

We volgen de volgende knooppunten in het wandelknooppuntennetwerk in Noord Brabant:
92 – 73 – 91 – 96 – 71 – 94 – 47 – 99 – 98 – 46 – 08 – 48 – 80 – 72 – 74 – 77 – 75 – 60 – 32 – 10 – 32 – 31 – 93 – 92.

Gpx is te laden door rechts klikken op deze weblink en kiezen om op te slaan.

Waan je terug in de tijd met beroemde mensen die hier ooit gewandeld hebben zoals; Vincent van Gogh en Henriëtte Roland Holst, eens de eigenaresse van de oude Buise Heide.
Het gebied heeft veel te lijden gehad van de droge zomer. Gelukkig worden er vele maatregelen genomen om de natuur te wapenen tegen de klimaatverandering.
Er wordt veel meer water vastgehouden in het gebied, wat in het verleden altijd zeer drassig was.

Veel plezier
René Luijsterburg