Tien nieuwe en meerdaagse fiets- en wandeltrips in de Leiestreek

Toerisme Leiestreek lanceert dit voorjaar tien meerdaagse fiets- en wandeltrips in de Leiestreek. Deze tien “Leietrips” zijn kant-en-klare routes langs de mooiste paden, de meest fotogenieke plekken en unieke adresjes of Leiespots. De Leiestreek is een van de regio’s bij uitstek om rust en natuur te combineren met creatieve stopplaatsen en bruisende steden. Ideaal dus voor een meerdaagse fiets- of wandeltrip.

Trip 2 - Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels (c)Toerisme Leiestreek vzw

De tien Leietrips bestaan uit vijf fietstrips, vier wandeltrips en één stedentrip. Een fietsweekend langs de Leie, een wandeltocht van drie dagen door het ongerepte Land van Streuvels, een avontuurlijke tweedaagse langs speelnatuur met de kinderen en per trein hoppen langs negen bruisende steden.

Vierkavenbos

De nieuwe Vierkavenboswandelroute laat je kennismaken met een variatie aan landschappen rond Moorslede. Met beekdalen, een voormalige spoorbedding en het jonge Vierkavenbos. Hoger, en dichter bij het centrum van Moorslede, geniet je van weidse vergezichten over de regio. Westtoer lanceert de nieuwe route in de eerste helft van 2021. De routekaart zal te koop zijn in de webshop.

Gezinszoektochten

Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen op avontuur met de held Blob via een reeks gezinszoektochten in de Leiestreek. De huidige tien zoektochten worden in 2021 aangevuld met vijf nieuwe zoektochten in Dadizele, Dentergem, Deerlijk, Ingelmunster en Wervik. De zoektocht in Dadizele in het park Mariënstede wordt gelanceerd bij de start van deze paasvakantie.

Leiespots

Dit jaar verwelkomt Toerisme Leiestreek 32 nieuwe Leiespots. De regio versterkt haar creatieve en dynamische imago met nu 123 Leiespots in totaal. Elk adres vertelt een uniek verhaal, met creatieve en eigenzinnige accenten. Dat gaat van een zomerbar in een sfeervolle hoevetuin en een bruine herberg met 240 streekbieren tot een groene oase midden in de stad waar ateliers, expositieruimtes, filmstudio’s en een restaurant gecombineerd worden.

Alle creatieve topadresjes staan gebundeld in de vernieuwde Leiespots pocket, te verkrijgen bij de 123 Leiespots zelf, Diensten voor Toerisme, toeristische infopunten en via de webshops van Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Op de website www.toerisme-leiestreek.be/leiespots krijg je bij de 123 Leiespots ook tips van de uitbaters, logeeradresjes, en fiets- en wandelroutes in de buurt. Zo maak je er meteen een originele uitstap van.

Magazine

Het magazine met de tien Leietrips kan gratis per post worden aangevraagd of worden gedownload via de website van Toerisme Leiestreek. Je vindt alle trips ook online op www.toerisme-leiestreek.be/fietsenwandeltrips. Toerisme Leiestreek geeft op dit moment bij elke trip ook de Coronaveilige initiatieven mee, zodat je ook in coronatijd zonder zorgen op trip kan vertrekken.

COVER Magazine 10 LEIETRIPS

 

Gilbert Roels