Tenerife Walking Festival

Het was dit jaar voor de vierde keer dat het Tenerife Walking Festival werd georganiseerd. Gedurende vier dagen gingen zo’n 160 wandelaars rond een uur of negen van start vanaf het gemeentehuis in Puerto de la Cruz. Met bussen werden de deelnemers naar vier diverse plaatsen op het eiland gebracht vanwaar de wandelingen, elk gemiddeld zo’n 10 km lang, werden gestart. Er waren ook wandelaars die deelnamen aan de tweedaagse beklimming van de ruim 3700 meter hoge Teide. Zij overnachtten in een berghut en daalden de volgende dag weer af naar Puerto de la Cruz.

De wandelingen kostten 30 euro per dag, maar daarvoor kregen de deelnemers de busreis, een gids, medische begeleiding, een lunchpakket en een culinair-culturele verrassing voor terug. Deelnemers aan alle dagen kregen daarnaast ook nog een rugtas en T-shirt.

De wandelingen laten alle schoonheden van Tenerife op een indrukwekkende wijze zien: de fraaie kusten, het unieke vulkanische landschap en de mooie groene pijnboom- en laurierbossen.

De Wandelkrant nam deel aan de volgende wandelingen:

Dag 1: http://www.tenerifewalkingfestival.com/en/2017-parador-paisaje-lunar-albergue-granadilla/

Dag 2: http://www.tenerifewalkingfestival.com/en/2017-albergue-de-bolico-baracan-teno-alto-los-pedregales/

Dag 3: http://www.tenerifewalkingfestival.com/en/2017-montaneta-chinyero-santiago-del-teide/

Fotoalbums

Bekijk onze daguitstappen dag per dag in ons fotoalbum via deze weblink.

Meer info

Meer info over dit evenement zie: http://www.tenerifewalkingfestival.com/en/

Verneem er meer over in een volgende Wandelkrant editie!