't Vossenpad

Tussen de vele mailtjes die de Wandelkrant dagelijks ontvangt kregen we ook een melding binnen van Eddy Vossen die met zijn initiatief ’t Vossenpad wandelaars uitnodigt om met zijn club onbekende paden en bezienswaardigheden te ontdekken. We laten hem even zelf aan het woord …

Beste wandelaar
Ook gebeten door de wandelmicrobe ? Mij heeft ze te pakken sinds ik 50 ben. Ik verken graag onbekende paden om bezienswaardigheden te ontdekken en van de natuur te genieten. Wandelen met andere mensen maakt die hobby extra fijn. Alle ‘meelopers’ zijn verschillend : iedereen ziet of hoort andere dingen, weet andere dingen en dat maakt de tochten voor alle deelnemers leerrijk en boeiend. Wij willen mensen samenbrengen van alle leeftijden, die dezelfde hobby hebben en met wederzijds respect samen op pad willen gaan om van alles te ontdekken, in de eigen omgeving, maar ook een stukje verder. Wij richten ons vooral op de provincie Limburg, zonder ons daartoe strikt te beperken.

Wandel je graag ? En wil je dat samen met andere wandelaars doen ? Wil je mensen ontmoeten van wie je iets kan leren, of die jij iets kan leren ? Wil je plaatsen verkennen waar je anders nooit zou komen ? Wil je iets te weten komen over de natuur, of anderen er iets over bijbrengen, of gewoonweg genieten ervan ? Wil je historische of moderne bezienswaardigheden opzoeken ? Of wil je gezellig wat babbelen ? Dan ben je bij ons aan het juiste adres !

Wij zijn wandelaars die elke eerste en derde zondag van de maand, een paar uurtjes in de voormiddag, er op uit trekken voor onze gezondheid en ons genot. De laatste wandelingen die voor dit jaar gepland staan, zijn:

Pomperikwandeling
In Diepenbeek, een verstedelijkte gemeente tussen Hasselt en Genk, vind je in de beekvalleien nog mooie stukken natuur. Zowel Dautewijers als Dorpsbemden (met de visvijver Pomperik) zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.
Zondag 30 november 2014, Parking treinstation, Spoorstraat z/n, 3590 Diepenbeek – 8 km, goede wandelschoenen vereist

Molenwandeling
De Itterbeek heeft zich diep in het Kempens Plateau ingesneden en geleid tot de bouw van heel
wat watermolens. Op deze wandeling passeren we er een vijftal.
Zondag 7 december 2014, Pollismolen Opitter, Molenstraat 56, 3960 Bree – 8,5 km, goede wandelschoenen vereist

Taalgrenswandeling
Val-Meer ligt in het zuiden van Limburg en grenst aan de gemeente Bitsingen, die in de provincie
Luik ligt. Op de wandeling van vandaag steken we dus de taalgrens over.
Zondag 21 december 2014, Sint-Stefanuskerk, Bampstraat z/n, 3770 Riemst (Val-Meer) – 8 km, goede wandelschoenen vereist

LIDGELD
€ 20,00 per jaar voor het eerste lid van een gezin
€ 10,00 voor elk volgend lid, met een maximum van € 50,00 per gezin

CONTACTPERSONEN
1. VRANKEN Hari, Ossebergstraat 10, 3690 Zutendaal – tel. 089/613454
2. VOSSEN Eddy, Nieuwe Ervenstraat 34, 3620 Lanaken – tel. 089/716055
3. NICKMANS Erik, Sprinkelestraat 43, 3690 Zutendaal – tel. 089/244546