Stubaital

Stubaital

Stubaital wandelvakantie

Afgelopen zomer maakten we een 10 daagse wandelvakantie in het Stubaital.  We begonnen met een vlakke wandeling langs de oevers van de Ruetz van Fulpmes tot achteraan Neustift. Tussendoor namen we de Elfer berglift om het fonkelnieuwe zonne-uurwerk te bezichtigen. De volgende dag namen we dezelfde lift omhoog om zo het Pinnistal in te wandelen. Dat was eerst fel dalen om nadien langzaam terug te stijgen tot op het einde van het Pinnistal om via de rodelbaan winterroute terug te keren tot in Neustift. Onze laatste route leidt ons via de Elfer huette naar de Autenalm via bergpaadjes langs de flanken van de Elfer op. Halverwege de week werd een bezoek gebracht aan Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. De “die hards” trokken op de warmste dag van de week naar Wildeben, een klimmetje van 800 meter. De dag erop maakten we een panorama hoogte wandeling via de Galtalm en de Kaserstattalm. Een groep keerde via Neustift terug, een andere groep nam dezelfde weg terug. Op vrijdag trokken we naar Maria Waldrast ter bezinning. Met onze autocar reden we de dag erop naar de Grawa waterval, en de gletsjer. Tot slot bezochten we de laatste dag van ons verblijf in de voormiddag het volksmuseum. Nadat de regen zo goed als voorbij getrokken was, namen we de berglift in Fulpmes voor onze laatste wandeling.

Je kan onze belevenissen bekijken met één klik op onderstaand foto-album:

Stubaital fotoalbum

We waren van zondag 19 juli 2015 tot en met dinsdag 28 juli 2015 in het Stubaital.
We verbleven er in het 4 **** Aktiv en Wellness Hotel Stubaierhof te Fulpmes.

Onze tips: het naastgelegen 3*** Alphof Tirol in Fulpmes of het 4**** Hotel Rastbichlhof te Kampl, Neustift.


Stubaital – een sterk dal!

Het Stubaital is een zijdal wat velen links laten liggen (maar het ligt wel rechts) als je van Innsbruck richting Italië over de Brenner gaat. Je kan zowel via de oude Brenner strasse er naar toe gaan, als via de autobahn mits betaling van een extra Maut. De oude Brenner strasse is wel een bochtrijke route. De autobahn kost wel extra, maar laat je dan ook stress vrij aankomen in dit mooie dal. Ook Kranebitten, de luchthaven van Innsbruck, ligt hier vlakbij. Hotels bieden je ook een shuttle service aan, al dan niet betalend. Sinds dat ze de rivier de Inn tientallen meters opgeschoven hebben, zodat de tarmac wat langer kon, kan je hier rechtstreeks vanaf Brussel of Keulen vliegen vanaf 150 euro. Op het einde van het dal heb je een gletsjer, die de laatste jaren in de zomer wordt ingepakt met witte plastic, om het afsmelten tegen te gaan.

De Stubai Super Card is een nieuw highlight tijdens uw zomervakantie in het Stubaital!

Bij een aantal hotels krijg je in de zomer gratis de Stubai Super Card.
Indien u uw vakantie boekt in een onderkomen dat partnerbedrijf is, kunt u GRATIS extra’s verwachten.

Alle info over het Stubaital (wandelingen, hutten, hotels, busplan, downloads, …) kan je vinden op deze portaalsite en ook op deze hier.