Stappen in stijl langs kasteeldomeinen

Toerisme Antwerpen vernieuwt wandelnetwerk Kempense Hoven

Een vorstelijk decor en een royale portie groen: het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Hoven betekent stappen in stijl. De update door Toerisme Provincie Antwerpen resulteert in 64 km nieuwe trajecten, zes extra kasteeldomeinen, vijf suggestielussen én een gloednieuwe wandelkaart.

De “hoven van playsantie” in de Kempen, zoals ze vroeger werden genoemd, waren ooit de zomerresidenties van rijke Antwerpenaren en doen altijd een beetje wegdromen. Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Hoven loodst je langs nóg meer riante villa’s, landhuizen en kasteeldomeinen. Zo creëerde Toerisme Provincie Antwerpen extra verbindingen met o.a. het Vrieselhof in Ranst, het Hof ter Linden in Schilde, het kasteel van Schoten en Het Hof in Vosselaar.

Mix van erfgoed en natuur

Niet alleen de kastelen spreken tot de verbeelding. Dat doen ook de forten en bunkers langs de Antitankgracht. Of de trappistenabdijen in Westmalle en Brecht.

Tegelijk serveert wandelnetwerk Kempense Hoven veel groen. In Eksterheide en Duivelskuil, twee voormalige kleiputten op de grens van Beerse en Rijkevorsel, spot je zeldzame watervogels. Het Zoerselbos betekende een onuitputtelijke inspiratiebron voor de verhalen van Hendrik Conscience. En Park Vordenstein schopte het tot een van de tien mooiste Green Flag Award parken ter wereld!

Voor elk type wandelaar

Toerisme Provincie Antwerpen breidde het netwerk uit met 64 kilometer nieuwe trajecten in o.a. Sint-Lenaarts (Brecht), Schoten, Vosselaar en Wijnegem. 

Er staan vijf suggestielussen op de nieuwe wandelkaart als aanraders: Kidsproof avontuur in De Lilse Bergen (5,1 km), Bourgondisch wandelen in Malle (9,7 km), Drempelvrij in Vordenstein (3,7 km), Zoerselbos (9,6 km) en Eksterheide en Duivelskuil (8,1 km).

INFO:
Wandelnetwerk Kempense Hoven omvat 460 kilometer routes langs knooppunten in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar, Wijnegem en Zoersel.

De bewegwijzering bestaat uit rechthoekige rood-witte borden met nummers.

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Hoven kost 8 euro.

Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten.

Kempense Hoven kaart

Meer details, suggestielussen en bestelinfo voor de kaart is te vinden op Kempen.be.

Landingspagina: https://www.kempen.be/fraaie-kasteeldomeinen-blikvangers-op-vernieuwd-wandelnetwerk-kempense-hoven

Op diezelfde website vind je extra wandel-, bezoek- en logeertips.

 

Gilbert Roels