stafkaart

Nieuwe stafkaart serie

Nieuwe stafkaart reeks op schaal 1:25 000

Deze week vond de voorstelling plaats van de nieuwe stafkaart reeks op schaal 1:25 000 van het Nationaal Geografisch Instituut.

Dit gebeuren ging door op de luchtmachtbasis van de 10° Tactische Wing te Kleine-Brogel.

Het gaat om een volledig herwerkte versie die gebaseerd is op de meest recente gegevens. Ook de symbolisatie werd vernieuwd, zodat de kaarten nog leesbaarder en overzichtelijker zijn. Het is wel even wennen, maar na een eerste vergelijkende blik van een oude naast een nieuwe kaart zijn we meteen verkocht.

Ren niet meteen naar de winkel, want het zal nog even duren vooraleer alle kaarten vernieuwd zijn. Dit gaat stapsgewijs en zal 6 jaar omvatten.

De volgorde waarin de kaarten gaan vernieuwd worden hangt af van meerdere factoren: de vraag van toeristische diensten (waarbij gezamenlijk wandel, fiets of ruiterpaden kaarten worden ontwikkeld en apart verkocht worden), defensie, actuele informatie in de databases, … .

Het NGI is trouwens ook een tak van defensie. Er wordt samengewerkt met andere diensten zoals Infrabel (spoorwegen), de gewesten (die het volledig gewest fotograferen), … maar ook met bijvb. Google. Dagelijks zijn er 15 man bezig met opmetingen in het veld, een pak minder als vroeger, weet men ons nog te vertellen.

Kaarten kan je bestellen bij het NGI: www.ngi.be aan €6,5 per stuk. Of je kan ze ook digitaal downloaden via de diensten van Cartoweb.

Bijgaand een uitsnede van de eerste kaart:

Stafkaart uitsnede

Meer info en foto’s van de persconferentie zie je op onze Facebook pagina!  Vindt je dat ook leuk 😉 ?