Slovenië populair bij de Belgische toeristen

Stijgend toerisme in Slovenië

Het gaat zeer goed met het toerisme in Slovenië. In 2016 steeg het aantal Belgische toeristen met 14 %. In de eerste zeven maanden van 2017 is er zelf een stijging van 28%.

De Sloveense Toeristische Dienst focust op Slovenië als groene, actieve en gezonde bestemming en dat pakt zeer goed uit. Dat Ljubljana in 2016 de titel van European Green Capital verwierf, blijft ook niet zonder gevolg want steeds meer mensen bezoeken de Sloveense hoofdstad. 15% van het totaal aantal Belgen, reist specifiek naar Ljubljana.

Bepaalde segmenten van het Sloveense toerisme doen het uitstekend: 15 % bezoekt een spa & health resort, ruim 50 % kiest voor een hotelverblijf en ook de campingsector is succesvol.

De resultaten tonen aan dat Sloveense toeristische sector afstevent op een recordjaar 2017. Voor de komende jaren wil de Sloveense Toeristische dienst de groei bestendigen door in te zetten op duurzame ontwikkeling, op nog meer kwaliteit en op spreiding van het toerisme over de seizoenen en over de Sloveense regio’s.

Meer info op: www.slovenia.info of op onze eigenste wandelkrant website:

Slovenië: wandelen in de uitlopers van de Alpen

7 Shares