Rozendorp Lottum

Rozendorp Lottum

Rozenfestival

Zondag 10 augustus 2014

Wandeling doorheen rozendorp Lottum

Rozendorp Lottum

We waren te gast op het tweejaarlijks Rozenfestival in het Nederlandse dorpje Lottum, gelegen aan de Maas op zo’n 15 kilometer ten noorden van Venlo.

Bij het naderen van het dorp werden we via pijlen en medewerkers perfect naar de ruime parkings gestuurd, aan de rand van het dorp en op wandelafstand van het hele gebeuren. Heel het dorp was afgesloten voor dit bloemen spektakel. Via diverse ingangen kon men het dorp betreden om zo lekker te genieten van alles wat je je maar kunt voorstellen van en over rozen. Heel het dorp fleurde letterlijk op met deze bloemenpracht.

Met een plattegrond in de hand konden wij probleemloos kuieren door de gezellige straatjes en pleinen van het dorp. Vele huisgevels hadden hun beste beentje voorgezet en zagen er sierlijk uit met al die rozen. Ook diverse thema’s werden door rozenpracht weergegeven. Bij de prachtige bloemstukken onderweg geraakten we bijna niet uitgekeken.

Aan het Maasplein was er een heus tentendorp gecreëerd in ware Las Vegas-stijl. Daar kon men terecht voor workshops zoals bloemschikken en ook diverse shows waren er te volgen. Met steeds die prachtige rozen als aandachtspunt.

Verderop in de Rozenschuur kreeg je een idee hoeveel verschillende rozen er wel bestaan. En dat waren er veel.

Natuurlijk eiste Kasteel de Borggraaf ook een prominente rol op. Op zich al heel prachtig, maar nu het Rozenfestival hier zijn intrede deed, waan je je soms in een sprookje.

Op onze weg naar de kerk passeerden we ook nog even de Toprozentuin, die trouwens ook buiten dit gebeuren te bezoeken valt. De kerk, en dan vooral de binnenzijde ervan, was voor ons de echte topper van het hele gebeuren, echter zonder afbreuk te willen doen aan al die andere prachtige creaties in de omgeving.

Op een rozenwolk sloten we dit bezoekje af op het Marktplein waar allerhande muziek- en dansgroepen het beste van zichzelf gaven. Bekijk gerust eens de fotospecial van dit gebeuren.

De volgende editie van 2016 staat al met stip genoteerd in onze agenda!

Meer info op de website van Stichting Rozendorp Lottum.

{gallery id=Lottum rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140810{/gallery}