Rondwandeling vanuit Sporthotel Zátoň via Zaluzi

Rondwandeling vanuit Sporthotel Zátoň via Zaluzi

Rondwandeling vanuit Sporthotel Zátoň via Zaluzi

Op donderdag 17 april 2014 maken we een prachtige rondwandeling vanuit Sporthotel Zátoň via Zaluzi en terug langs een andere wandelweg tot aan ons Sporthotel Zátoň.

Ook vandaag trekken we opnieuw onze wandelschoenen aan, ditmaal voor een zelf uitgewerkte wandeling vanuit ons Sporthotel Zátoň. Eerst trekken we de Moldau over en slaan dan af richting kerk. Hierachter begint een bos waar we in en doorwandelen. We maken wel een extra lusje van een uurtje (niet vermeld op de kaart) maar verloren lopen doen we niet. Iets verderop komen we houthakkers tegen die blij zijn een levende mens te zien. Tijd voor een babbeltje in het Duits. De opzet is om tot een kleine nederzetting te wandelen, Zaluzi genaamd, en daar te picknicken, wat ook goed lukt. Onderweg zien en horen we veel wild. Voor het overige komen we geen kat tegen. Na onze picknick trekken we in rechte lijn terug zuidwaarts naar ons Sporthotel Zátoň toe. Tot op enkele honderden meters na is er steeds een weg zichtbaar. Het laatste stukje wordt improviseren. We wandelen door het bos met onze gps in de hand, zodat we terug belanden aan de weg waar we deze morgen een lusje hebben gemaakt. Dus dat was dan toch niet voor niets geweest, anders hadden we het nu niet herkend. En zo zijn we ook meteen weer terug aan ons Sporthotel Zátoň. Het aantal hotelgasten is al aardig opgelopen nu, en in de Wellness is het ook al wat drukker. Ziezo, we hebben weer een mooie dag gehad en hebben zeker genoten van de verscheidenheid van het Tsjechische Zuid Boheemse landschap. Tot morgen!

De GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Totale afstand: 12.2 km + lus | Hoogte bij de start: 510 m | Hoogte bij de pauze: 740 m | Benodigde tijd: 4u51 (inclusief extra lus en rust)