Rode Loper Nierstichting - Medea Huisman

Wandel mee over de Rode Loper

De Rode Loper is een nieuw en uniek wandelevenement. Je start én finisht op een Rode Loper en onderweg wordt je als een VIP onthaald. Want elke stap die jij op de Rode Loper zet, is een stap richting de draagbare kunstnier!

Elke route begint en eindigt in het hart van Naarden (NL), gelegen op een 20 km rechts beneden Amsterdam, aan het Gooimeer. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. De vesting, een beschermd stadsgezicht, is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een leuke anekdote: de vesting van Naarden wordt afgebeeld samen met het hoofd van Comenius op een Tsjechisch bankbiljet van 200 kronen. Je kan dit zelf ontdekken op onze natuur & cultuur reis naar Zuid-Bohemen begin juni – er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar!

Plaats van vertrek is de Grote Kerk van Naarden. Deze wordt ook wel de Sint-Vitus kerk genoemd vanwege de aanwezigheid van relieken van Sint-Vitus. Het is van oorsprong een gotische basiliek, waarvan de bouw gestart werd in de 14de eeuw.

De verschillende routes voeren verder door de prachtige Gooise natuurgebieden. Ze werden samengesteld in samenwerking met het Goois Natuurreservaat.

De inschrijvingen werden op 10 april 2016 afgesloten wegens volzet!

Rode Loper wandelingZaterdag 16 april worden de ruim 750 deelnemers verwacht die alles samen al ruim € 75.000 ingezameld hebben voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier! Iedere deelnemer krijgt daarenboven een goodie bag met leuke verrassingen (waaronder ook onze Wandelkrant!).

Had je onze aankondiging gemist op onze sociale media? Niet getreurd, vanaf 16 april kan je via de website van de Rode Loper inschrijven voor de volgende editie die zal doorgaan op 22 april 2017. Zeker een uitstapje waard!

Afstanden: 5, 10 of 20 km.