Recordaantal bezoekers fiets-, wandel- en outdoorevents in Gent

De combinatie van Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo in Gent heeft een recordaantal van 16.605 bezoekers getrokken. Twee dagen lang was Flanders Expo het middelpunt voor fiets-, wandel- en outdoorminnend Vlaanderen.

Al meteen vanaf de opening op zaterdag stroomden de gangpaden vol en kon je als het ware over de koppen lopen. De bestemmingen op de Fiets en Wandelbeurs stonden volop in de belangstelling. De stand van ‘Fietsroutes in Frankrijk’ kreeg veel aanloop en was snel door zijn brochures heen. Maar ook exposanten uit Oostenrijk, Spanje en andere landen hadden het druk met bezoekers die allerlei vragen op hen afvuurden.

Infomarkten

De wandelinfomarkt van Grote Routepaden en de fietsinfomarkt van de Vakantiefietser waren razend populair bij de bezoekers. Tientallen enthousiaste vrijwilligers van deze organisaties gaven daar advies over bestemmingen, routes en uitrusting. De stoelen aan de info-tafeltjes waren bijna continu bezet. Bij de beeldreportages trokken onder meer de presentaties van Tom Langmans (wandelen in de UK), Trien Pauwels (bikepacken van Gent naar Taiwan), Janneke Klop (bergwandelen in de Roemeense Karpaten) en Kristien Hansebout (vlak fietsen in Wallonië) veel belangstellenden.

Testparcoursen

Op de E-bike Challenge presenteerden 30 merken hun nieuwste modellen. Er was alle gelegenheid die uit te testen op grote parcoursen, en daar werd flink gebruik van gemaakt. De speedpedelecers hadden een eigen baan waarop ze de topsnelheid van 45 km/u konden halen. Ook op het parcours voor mountainbikes was het druk: jong en oud testten hun skills op de hindernissen en de fietsbrug. Wielericoon Eddy Planckaert was zaterdag special guest van de Challenge: tientallen bezoekers grepen dat aan om een selfie te maken met hun wielerheld.

Workshopplein

Mount Expo, het event van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF), draaide een topeditie. Het workshopplein zat propvol met belangstellenden en stands van outdoorzaken en -merken hadden niet over aandacht te klagen. Waterdichte tassen, kleding, bergschoenen, slaapzakken en matjes; er was een breed aanbod aan outdoorartikelen die vaak tegen een gunstige prijs te kopen waren.

Hicle Family

De drie events hadden een gezamenlijk programma voor kinderen onder de noemer Hicle Family. Opvallend veel jonge gezinnen liepen rond in Flanders Expo om allerlei activiteiten uit te proberen als de kinder-grime en kinderspeelhoek, het kinderfietsparcours en de kinderklimwand. Voor wie eenmaal moe was van het spelen, fietsen en klimmen, waren er genoeg terrassen en zitjes om bij te komen.