Pony Park City Lente 2010

Pony Park City Lente 2010

Dit was een eerste kennismaking met PPC (Pony Park City) voor mij. We huurden een chalet vooraan in het park. Hier heb je een goed basiscomfort: gasvuur, koelkast, warm water, een gescheiden douche en wc ruimte met wastafeltje, tafel, stoelen, kasten, borden en bestek, spoelbak, TV, verwarming, een grote zetel, die je kan uittrekken tot slaapbed, en een achterin gelegen ruimte met nog 2 maal 2 stapelbedden voor de kids. Plus natuurlijk een staanplaats voor de pony aan de chalet overdag.

Vlakbij de ingang van het park is er een kleine winkel waar je terecht kan voor je  dag dagelijks brood en andere waren. Net buiten het park, in het dorp, is er ook een Aldi die van 8u to 20u geopend is. Een microgolf hebben we zelf meegebracht, die ontbreekt in de chalet. Voor de rest kan je het hier zo wel een weekje uithouden.

Het is hier een waar festijn voor de kids. Elke avond is er wel wat te doen in de saloon. Overdag zijn er regelmatig aktiviteiten, zoals groepslessen, Miss Pony verkiezing, Zorro die even langs komt tijdens een Far West show, enzovoorts.

In de morgen kan de pony afgehaald worden, de kleinsten kunnen deze dan de gehele dag in het park berijden, zonder bit. Plus kunnen ze deelnemen aan de eerder vermelde aktiviteiten. In de vooravond moet de pony terug naar stal, met of zonder kind erop: hun biologische wekker loopt dan af en ze zijn dan niet meer te houden om terug te keren naar de stal. Elke avond zie je dan wel een of meerdere pony’s in galop naar de stal lopen, helemaal alleen. Dat is allemaal niet gevaarlijk, en bovendien is het gehele park afgesloten, dus weg kunnen ze toch niet.

Het park beschikt ook over een kleiner binnenzwembad en een restaurant in de saloon. Daarnaast heb je ook gratis toegang tot Slagharen, een attractiepark, wat we op de laatste dag bezocht hebben, daar je dan de pony niet meer ter beschikking hebt. Er rijd regelmatig een treintje van het park naar het nabij gelegen Slagharen, je auto kan dus gerust ene gehele week op stal. Wel is het opletten geblazen als je vertrekt. Als het een minder goede periode is geweest zijn de zandwegen in het park modderwegen, en kan je vast geraken. Vandaar dat we vrij vooraan in het park een chalet hadden gehuurd.

Oh ja, de kids mogen tot hun twaalfde op de pony rijden, oudere jongeren mogen wel nog een wandelpony uitlenen, om deze aan te leren en te laten wennen in het park, maar mogen er niet meer op. Bij het afscheid vallen dan ook tranen met tuitjes bij de kids, die hun pony niet willen achterlaten. Verschrikkelijke taferelen…

Foto’s van onder andere de Barrel Race, de hoefsmid, Miss Pony Park City, Zorro, Wilde Westen Show, nieuwe chalets, ons chalet, … staan hieronder te kijk.

Enne, die daar op de laatste foto staat is geen familie van mij!

 

{gallery id=PPC_lente_2010 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}2010PPC{/gallery}