Kom naar de 9e Plus wandeldag in De Panne

Trek je wandelschoenen aan en wandel mee op de Plus wandeldag in De Panne!

Op zondag 1 oktober organiseren Plus Magazine, Wandelsport Vlaanderen vzw en Buencamino vzw Step Forward de 9e Plus Wandeldag. Deze keer heb je afspraak in De Panne. De Panne is omringd door het strand en prachtige natuurgebieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang.

Genieten en ontspannen
Waar de Noordzee, duinen en vlakke polders elkaar raken, daar ligt de groene parel van de Belgische kust. Samen genieten van de onmetelijke duinvlakten met onvermoede panorama’s, ongestoord dwalen door één van de ongerepte natuurreservaten, een strandwandeling met de blik op de verre horizon en kuieren langs bewegwijzerde paden om van de ene verbazing in de andere te vallen. Onderweg zijn er voldoende rustposten, waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Er wordt ook een gratis goodiebag voor elke deelnemer voorzien (zolang de voorraad strekt).

Wandelingen
Speciaal voor jou werden er 5 lussen uitgestippeld op deze 9e Plus wandeldag door Wandelsport Vlaanderen vzw! De uitgestippelde routes laten iedereen toe op eigen tempo te wandelen en de mooie natuur van de streek te verkennen. Hou er rekening mee dat op bepaalde lussen honden niet worden toegelaten!

  • De 6 km trekt eerst naar de Dumontwijk, dan richting Zeedijk en vervolgens door de villawijk van de Westhoek terug naar de startzaal.
  • De 10 km-wandelaars vinden ook eerst de Dumontwijk en de Zeedijk op hun parcours, maar stappen dan door de Romeinse vlakte naar het Calmeynbos en dan terug naar de startplaats.
  • Op de 13 km verken je eerst de Dumontwijk en ga je dan richting Zeedijk en het strand tot Sint-Idesbald en via de duinen naar de rustpost in de Kerkepannezaal. Op de terugweg wandel je door de Houtsaegerduinen, de Oostvoorduinen en De Nachtegaal.
  • De 18 km wandelt ook eerst naar de Dumontwijk, dan richting Zeedijk en het strand tot Sint-Idesbald, waar je via de Zeedijk tot het einde van de dijk van Koksijde en dan via de duinen naar de rustpost in het Duinenhuis stapt. Daarna komen de Schipgatduinen aan de beurt en wandel je door de Doornpanne, de Hoge Blekker en de Noordduinen, naar de rustpost in de Kerkepannezaal. Tot slot keer je via de Oosthoekduinen en De Nachtegaal terug.
  • Ook op het 30 km-parcours begin je met de Dumontwijk om dan richting Zeedijk en via de Romeinse vlakte naar de rustpost op camping du Perroquet te stappen. Daarna wandel je via groene wegen naar de rustpost in Ghyvelde. Op de terugweg wandel je door Dune Fossile en via Cabour naar de rustpost in kinderboerderij het Paepehof Adinkerke. Via het Calmeynbos keer je dan terug.

Natuurfestival
Op 30 september en 1 oktober vindt ook het Natuurfestival plaats in het Provinciaal Bezoekerscentrum De Nachtegaal (op 900m van de startzaal van de wandeling). Een natuurbeleving voor groot en klein, volksfeest, workshops, animatie, natuurverenigingen, prijsuitreiking zoektocht, demonstraties,…

Meer info: www.depanne.betoerisme@depanne.be

Smovey-wandelen
Smovey walk is een gezonde, sportieve wandeling van 1 uur 15 minuten. Tijdens de wandeling maak je kennis met de 10 belangrijkste Smovey Swings, de basis voor een deugddoende fitness in open lucht!
Op 1 oktober zijn er demonstraties smovey-wandelen om 10.00u, 13.00u en 15.00u.

Leuke verrassing
Abonnees van Plus Magazine krijgen een leuke verrassing, kom dus zeker naar de Plusbalie met je Plus Clubkaart!

MEER INFO
Organisator: Buencamino vzw Step Forward (5533) i.s.m. Plus Magazine
Start: De Boare, Koningsplein 1, 8660 De Panne
Afstanden: 6–10–13–18–30 km
Starturen: 08.00 – 15.00u

Inschrijvingsgeld:

  • Abonnees Plus Magazine en leden erkende wandelfederatie: € 1,10 (i.p.v. € 1,50)
  • Voorinschrijvingen (niet verplicht) op www.mijnplusclub.be/wandeldag

Info: Bart Baert
+32(0)498/88.42.00
info@buencamino.be

Meer info vind je in Walking in Belgium 2017 of op www.buencamino.be of op onze eigenste wandelkalender.