heidelandschap

Pinkstertocht Ossendrecht

Pinkstertocht op 4 en / of 5 juni 2022

In het voorjaar organiseert Wandelvereniging De Wandelende Krabben een 2 daagse wandeltocht vanuit Ossendrecht. Deze tocht loopt door het prachtige, grensoverschrijdende natuurgebied, de Kalmthoutse Heide. De Pinkstertochten vinden plaats op zaterdag 4 juni 2022 en zondag (1e Pinksterdag) 5 juni 2022.

Men kan beide dagen een keuze maken uit verschillende afstanden namelijk, 7-14-21-28-35 of 42 kilometer. De routes lopen vooral over verkeersluwe paden en wegen door de parel van de Zuidwesthoek.

Polder, bos en heide met op zijn tijd een rust/controlepost waar tegen schappelijke prijzen warme en koude drankjes, soep en broodjes kunnen worden verkregen.

Een groot deel van de tocht gaat door het grensgebied Kalmthoutse Heide. De wandeling voert ook door het gebied De Groote Meer. Dit is een natuurgebied ten oosten van Ossendrecht. Het 854 hectare grote landgoed is deels particulier eigendom en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Groote Meer is een voormalig stuifzandgebied dat echter vanaf 1830 beplant werd met een productiebos van grove den.

Startplaats bij W. Withagen , Laagstraat 25 , 4641 SP , Ossendrecht (Noord-Brabant, Nederland)
7-9 uur de 42 en 35 km
7-11 uur de 28 en 21 km
7-13 uur de 14 en 7 km

Inschrijven op de dag van de tocht 3 euro ( wandelbondleden 2 euro )

Wandelingen door de parel van de zuidwesthoek , daar waar Zeeland Noord-Brabant kust.

De wandelingen gaan voor 90% over onverharde paden door bos en heidevelden grensoverschrijdend over de uitlopers van de Ossendrechtse heide en de Belgische Kalmthoutse heide. Een aanrader voor wie van puur natuur houdt.