Permanent wandelen? WEDOENDA!

Wandelen in Covid tijden

Veel wandelclubs zien hun organisaties een voor een sneuvelen omwille van Covid maatregelingen. Ook “De Marktrotters Herne” hebben besloten om hun alom bekende Kriek- en Mattentochten met start in Herne op 14 maart 2021 niet te laten doorgaan.

Om fervente wandelaars toch enige mogelijkheid te bieden om eens de benen te strekken, hebben hun parcoursverantwoordelijken enkele wandel lussen in Groot-Herne uitgewerkt. De info blijft beschikbaar tot de laatste dag van de geplande periode. De info op hun site wordt aangepast naarmate ze nieuwe wandelingen aanbieden. Er is geen inschrijving, geen catering en geen sanitair voorzien.

Hoe werkt het?

Hun parcours is bewegwijzerd met gele pijltjes met witte neus (zie foto). Het is ook beschikbaar op kaart, die je van hun site kunt downloaden (PDF) en afdrukken of op een RouteYoukaart met mogelijkheid om het routebestand (gpx) te downloaden op je wandel-gps en je smartphone. Op die smartphone heb je wel een app (vb. GPXVIEWER, VIEUWRANGER, OSMAND, Gaia GPS, …) nodig die de bestanden kan omzetten in een leesbare kaart waarop je constant je positie kunt opvolgen. Je kunt ook een (gratis) account aanmaken bij RouteYou en hun app downloaden. Zie de weblinks hieronder bij “Route info”.

Lus Sint-Pieters-Kapelle (Herne)

  • Vertrek en aankomst aan de kerk van Sint-Pieters-Kapelle te 1541 Herne gelegen op de hoek van de Manhovestraat met de Markstraat.
  • Bewegwijzerd in de periode van zaterdag 30 januari tot zondag 14 februari 2021.
  • Het parcours loopt doorheen een landschap van velden, weiden en bos met vergezichten op 3 provincies: Vlaams-Brabant, Henegouwen en Oost-Vlaanderen.
  • Afstand: 9,5 km

Route info

  • de RouteYoukaart met mogelijkheid om het gpx-bestand en/of het roadbook te downloaden
  • het overzicht van de tocht op kaart (pdf).
  • het roadbook: beschrijving in detail van het parcours met bijhorende plannetjes.