Paznauntal

Paznauntal

Wandelparadijs Paznauntal (Oostenrijk).

Gelegen op slechts 790km van Genk (B), 850km van Brussel (B) of 950km van Amsterdam (NL).

Ontdek de volledige reportage over het Paznauntal hier als eerste op de Wandelkrant website, of volgend jaar zelf samen met onze lezersaanbieding:

Het Paznauntal ligt in het uiterste zuidwesten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Vanaf Pians (het begin van het Paznauntal), te bereiken via Landeck ( gelegen in het Inntal ), omvat het de gemeenten See, Kappl, Ischgl en Galtür. Doorheen het dal vloeit de Trisanna. Het dal ligt zuidwestelijk georiënteerd en is een goede 30km lang. Op het einde van het dal, te Galtür, in het plaatsje Wirl, begint een mautstrasse, de Silvretta Hochalpenstrasse, die enkel tijdens de zomermaanden geopend is. Deze mautstrasse eindigt in Voralberg in de Montafon, waar je nadien verder door kan rijden naar Bludenz.

Je kan naar het Paznauntal via verschillende wegen gaan, maar wij kozen ervoor om via de 1984 m hoge Hahntennjoch bergpas die Elmen in het Lechtal met Imst in het Inntal verbindt, te rijden. Eenmaal in het Inntal ben je zo in Landeck en rij je meteen het Paznauntal in. Deze reisweg is wel 50km verder om dan via de lange tunnels die Bludenz met Sankt Anton am Arlberg verbindt, maar is wel zeker zo mooi, en kost je geen maut. Op de terugweg hebben we ook deze bergpas genomen, en bij Weissenbach am Lech via het Tanheimertal Duitsland ingereden.