affiche-ALS

Ortler Mountain Challenge voor ALS

De Ortler Mountain Challenge voor ALS is een internationale sportieve uitdaging ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Deze derde editie vindt plaats op 12, 13 en 14juli 2018, zoals steeds vanuit Sulden am Ortler, Zuid-Tirol, Italië. Gedurende deze drie dagen zullen deelnemers uit verschillende streken mekaar ontmoeten in het mooie Stelvio Natuurpark en in het Ortlergebergte.

Dit jaar staan er niet minder dan 7 uitdagingen op het programma : keuze uit 3 fietsritten waaronder de traditionele beklimming van de Stelvio en /of 4 loopafstanden, waaronder een heuse marathon.

Programma:

  • 12 juli : Beklimming van de Stelvio vanuit Prat (22km klimmen/ totale rit 70km)
  • 13 juli: Tourrit met beklimming van Umbrail en Ofenpas (126km) 
    of Tourrit rond de Reschensee (65km)
  • 14 juli: Ortler Marathon met keuze uit  4 afstanden: 42, 32, 22 of 12km

De 2 grootste afstanden geven recht op verzamelpunten voor de notoire UTMB trail.
De korte afstand, waarbij je met de gondel naar het vertrekpunt gevoerd wordt is ideaal voor wandelaars.

Naast deze 7 uitdagingen zijn er ook tal van andere activiteiten zoals yoga initiatie, wandelingen, bezoek aan het  Reinhold Messner museum etc.

De startplaats Sulden am Ortler  is een gezellig dorpje in het Stelvio Nationaal Park. Men kan er naar hartenlust wandelen over bewegwijzerde paden, en genieten van de terrasjes in de talrijke berghutten. Sulden is vooral gekend als wintersportgebied en daardoor heerlijk rustig in de zomermaanden.

Op de website vindt u enkele hotels die hun volledige medewerking toezegden aan onze organisatie en ook een deel van de inkomsten doneren. U kan uw verblijf boeken via onze website en op deze manier een mooie bergvakantie plannen.

Door dit evenement hoopt de vzw Een Hart voor ALS een recordbedrag te kunnen overmaken aan het wetenschappelijk onderzoek via het Hart voor ALS fonds van de KU Leuven.

OMC ambassadeur Thomas De Gendt

Na Gella Vandecaveye en Niels Albert (2016), en Edward Theuns (2017) zijn we super blij met de ambassadeur van de Ortler Mountain Challenge 2018.
De naam van Thomas zal voor altijd verbonden blijven met de Stelvio, nadat hij op 26 mei 2012 stuntte in de koninginnenrit van de Giro. Nooit voordien won er een Belg op de top van deze legendarische col. Voor Thomas was het zijn eerste deelname aan de Ronde van Italië en hij sloot deze uiteindelijk af op de derde podiumplaats.

Reeds meer dan 10 jaar is Thomas ook een vaste gast in Sulden am Ortler. Het kleine dorp aan de voet van de Stelvio is voor hem een ideale uitvalsbasis voor hoogtestages en trainingsparcours. Hotelier Philipp Reinstadler kent Thomas al jaren en heeft hem in de eerste jaren ook wegwijs gemaakt om de beste trainingsroutes uit te zoeken. Ook hij is verheugd dat Thomas het ambassadeurschap van de Ortler Mountain challenge heeft aanvaard.

Waarom wil Thomas zich verbinden aan de Ortler Mountain Challenge voor ALS ?

Thomas De Gendt: “Uiteraard heeft de Stelvio voor mezelf een mythische betekenis. De koninginnenrit winnen in je eerste Giro en daarmee de poort naar het eindpodium openbeuken, is een bepalende factor in je carrière. Ik ken de regio zeer goed door verschillende trainingsstages vanuit Sulden am Ortler, een dorp aan de voet. De band met hotelier Philipp Reinstadler versterkt het thuisgevoel nog meer.

ALS heb ik helaas leren kennen omdat ploegmaat André Greipel zich naar aanleiding van de ziekte van zijn moeder geëngageerd heeft voor een aantal projecten. Als je merkt welke impact de ziekte heeft, zowel voor de persoon in kwestie als de omgeving, sta je daar toch sneller bij stil. Vandaar mijn engagement voor dit project.”

Alvast een goede raad van deze Stelvio kenner: Onderschat de klus niet

Stelvio Cycling

Informatie:

www.ortlermountainchallenge.com   

https://www.facebook.com/OrtlerMountainChallenge/

0497 386451     info@ortlermountainchallenge.com

Organisatie: vzw Een Hart voor ALS, Meerskant 2A,9270 Laarne

www.eenhartvoorals.be