Op Stap in Dilbeek

Op Stap in Dilbeek langs zeven bewegwijzerde wandelingen

Met de gloednieuwe wandelbrochure Op stap in Dilbeek ontdek je het prachtige Pajottenland via zeven bewegwijzerde wandelingen. Op een boogscheut van Brussel word je verrast door unieke stukjes groen, glooiende heuvels, velden en bossen, parken en kastelen en een aantal echte erfgoedpareltjes.

Wolsputten_gezin met kinderen_wandelen_(c)Marie Vanhellemont

Foto: Wolsputten_gezin met kinderen_wandelen_(c)Marie Vanhellemont

Vijf bestaande, bewegwijzerde wandelingen werden onder de loep genomen en verbeterd met het oog op een nog betere wandelbeleving. Daarnaast werden twee nieuwe, eveneens permanent bewegwijzerde wandelingen ontwikkeld: de Archicultuurwandeling (een stedelijke wandeling in het centrum van Dilbeek die focust op architectuur, cultuur en erfgoed) en de Wivinawandeling in Groot-Bijgaarden (een natuurwandeling met prachtige vergezichten op de hoofdstad en langs enkele erfgoedpareltjes van Dilbeek). Met deze nieuwe wandelingen kan je nu in alle deelgemeentes genieten van bewegwijzerde wandelingen. En dat zijn Sint-Ulriks-Kapelle, Sint-Martens-Bodegem, Itterbeek, Schepdaal en Groot-Bijgaarden

De 7 wandelingen, waarvan de afstand schommelt tussen 6,9 en 11 km, zijn:

de Bruegelwandeling, de Wolfsputtenwandeling, de Archicultuurwandeling, de Pedemolenwandeling, de Vierbekenwandeling, de Hoppewandeling en de Wivinawandeling. De Wolfsputten en de Vierbekenwandeling kan men inkorten.

Deze zeven wandelingen brengen je langs de toeristische highlights van Dilbeek, evenals parken, speelzones, picknickplekjes en open tuinen waar het leuk vertoeven is. Je krijgt ook allerlei tips voor onderweg.

De wandelbrochure Op stap in Dilbeek is verkrijgbaar in de bibliotheek van Dilbeek (gevestigd in cultuurcentrum Westrand), de Kasteelhoeve, Zwembad Dilkom, Huisje Mostinckx, de Watermolen van Sint-Gertrudis-Pede en Kasteel La Motte.

Wandelbrochure_Op Stap in Dilbeek_2021

Alle wandelingen zijn tevens uitgebreid terug te vinden op de gemeentelijke website https://toerismedilbeek.be/recreatie/wandelen-dilbeek

 

Coverfoto: 2021_Kasteel de Viron_(c)Wout Wilmaers_LR

Gilbert Roels