Oostenrijkse wandeldorpen

Beleef de magie van het wandelen in de Oostenrijkse wandeldorpen

Onderga de mooiste onweerstaanbare natuurbelevenissen!
 
Intense ontmoetingen met de natuur en zijn elementen, dat garanderen de Oostenrijkse wandeldorpen u.

Hoe zou het zijn om deel te nemen aan een onvergetelijk huttenontbijt bij zonsopgang op de “Wilden Kaiser” of aan een overnachting in een bivak op 2.350 meter hoogte in Lech-Zurs? Overdag lokt het avontuurlijke wandelen door de nog niet toegankelijk gemaakte dalen, kloven, bossen en bergen en boeiende natuurlandschappen zoals bijvoorbeeld in de Soboth.

Een bijzondere uitdaging voor alle bergwandelaars zijn “The Seven Summits” te Saalbach-Hinterglemm. Hier kan je 7 bergtoppen binnen één dag beklimmen.

Of wat dacht je ervan om samen met een ervaren Nationaal Park jachtopziener wilde dieren te bekijken, de roep uit de wildernis in het Nationaal Park “Hohe Tauern” Kärnten te volgen of zich op “Steinadler Nature Watch” in het Karwendelgebergte te begeven.

Natuurliefhebbers met doorzettingsvermogen waarderen de lange afstandspaden van de wandelwegen in de  Oostenrijke wandeldorpen. Lange afstand wandelingen staan een unieke vorm van wandelbelevenissen toe: het één worden met de omgeving. Om te zorgen dat deze ervaring een balsem voor zowel lichaam als  geest wordt, bieden veel regio’s bagagetransport aan.

Bestel hier uw gratis wandelcatalogus: www.wanderdoerfer.at/service/katalogbestellung

Wandelen met kinderen

Ook de jongste wandelgasten komen in de Oostenrijkse wandeldorpen aan plezier niets tekort. Milieudetective worden, fossielen zoeken of spelenderwijs goudwassen, de hoeveelheid aan activiteiten die voor de jonge gasten op het wandelprogramma staan, zijn enorm.

Sportieve uitdagingen garanderen de kinderklimpaden “Kali en Kala” in Ramsau am Dachstein of de opwindende klimtuin met “Flying Fox” in het Oberdrautal. Als de Rancher je dan ook nog uitnodigt om de  dieren te observeren en hun sporen te zoeken, dan is de DS of Gameboy al vlug vergeten.

Op het themaportaal familienwandern.wanderdoerfer.at staan vele wandelingen die voor kinderen heel geschikt zijn, maar ook spannende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en opwindende “Familien-Pauschalen” zijn opgenomen. 

Wandelen van “Hut naar Hut”

Een echte onvervalste belevenis, voor zowel grote als kleine bergvrienden, is het wandelen van “Hut naar Hut”. De beloning: sfeervolle hutovernachtingen, zelfgemaakte lekkernijen en onvergelijkbare huttenromantiek. Op het “Huttenportaal” van de Oostenrijkse wandeldorpen presenteren meer dan 600 hutten hun informatie en bereikbaarheid, de openingstijden, de wandelmogelijkheden en bedrijfsuitrusting alsook de beschikbare overnachtingsmogelijkheden. Eenpersoonskamer of matrassen kampement, buitentoilet of sauna in een droomomgeving. Waar of hoe je wil wonen, of wil pauzeren, maak je zelf uit.

Het vinden van de juiste hut is eenvoudig te doen met enkele muiskliks op  huetten.wanderdoerfer.at.

Ook de totale planning van uw wandelvakantie wordt zo zeer eenvoudig gemaakt.

Op www.wanderdoerfer.at vindt je onder andere:

  • Boekbare wandelpakketten
  • Authentieke en wandeldeskundige gastgevers
  • Rond 1.500 verschillende wandelroutes met de daarbij behorende routebeschrijvingen

Winterwandelingen en sneeuwschoentoeren

Ook in de winter ontdekken vele enthousiaste wandelaars “de Magie van het wandelen”. De Oostenrijkse wandeldorpen met zijn meer dan 3.000 km aan geruimde winterwandelwegen en –paden op een hoogte tussen 500 en 2.700 meter, nodigen u uit de winter in de Oostenrijkse bergen te voet te verkennen. In het middelpunt van de heerlijke winteractiviteiten staat de intense ontmoeting met de natuur en de elementen centraal. Er wordt overdag (bij stabiel weer) gewandeld, maar ook nachtwandelingen worden aangeboden. Degene die het wandelen op gebaande paden te weinig uitdagend vindt kan een sneeuwschoentoer maken en genieten van de stilte en de betovering van volkomen onaangeroerde plekken.

De mooiste winterbelevenissen vindt je op winterwandern.wanderdoerfer.at

Österreichs Wanderdörfer e.V.
Tel.: +43 (0) 42 42 / 25 75 31
E office@wanderdoerfer.at
I www.wanderdoerfer.at

Bestel hier uw gratis wandelcatalogus: www.wanderdoerferkatalog.at