Le_Puy_du_Pariou

Ontdek de Franse Auvergne al fietsend

Auvergne is divers

Toerfietsers, liefhebbers van racefiets, allroad fiets of ATB en echte topsporters, voor iedereen is hier in de Auvergne een geschikt gebied te vinden om zich naar hartenlust uit te leven. Over vlakten en door dalen, via kloven en door het hoogland, over geringe afstand of via de talloze bergpassen die Auvergne rijk is, er is altijd een pad of een weggetje dat bij uw activiteit past.

Vier departementen

Auvergne omvat vier departementen in het zuidelijke centrum van Frankrijk. Clermant-Ferrand is zowel de hoofdstad van Auvergne als van het departement Puy-de-Dôme. Bandenfabrikant Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, heeft hier zijn hoofdkantoor. In 1891 maakten ze de eerste verwisselbare fietsband. Voorts zijn ze ook bekend voor hun Michelin gidsen.

Ontdek de Auvergne vanaf de fiets!

Er zijn fietspaden op alle alle niveaus te vinden. Of kruip eens in de wielsporen van beroemde renners uit de Tour de France. Maak een mountainbiketocht tussen de vulkanen van deze regio of fiets kalmpjes aan op een ‘Voie Verte’ door glooiende vlaktes. Probeer ook eens iets anders: de spoorfiets!

Mogelijkheden zat, ontdek ze hier!