Nog 69 weken oefenen voor de Dodentocht

Afgelasting Dodentocht 2020

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is er een definitieve beslissing van de Nationale Veiligheidsraad: geen massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020. Met 13 000 deelnemers valt ook de “100Km Dodentocht” onder deze noemer.  

De experts gaven het al van bij de start van de coronacrisis aan dat het niet verstandig is om veel mensen, vanuit België maar ook van ver daarbuiten, samen te brengen. Gisteren kwam de Nationale Veiligheidsraad met meer duidelijkheid en besliste om geen massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 toe te laten. Dat betekent voor de organisator van de “100Km Dodentocht” dan ook dat deze 51ste editie niet zal plaatsvinden deze zomer.

Na vijftig geslaagde edities op rij is het de eerste maal dat er geen 100Km Dodentocht zal georganiseerd worden. “Maar dat is de enige juiste beslissing. De gezondheid en veiligheid van de wandelaars, onze medewerkers en vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van de overheid volgen en onze verantwoordelijkheid nemen om het virus mee een halt toe te roepen, daar draait het nu om”, geeft voorzitter André De Clerck ons aan. “Het geeft ons alvast de kans om de 51ste editie op 13 augustus 2021 goed voor te bereiden. Dit betekent dan ook dat de inschrijvingen van 16 mei 2020 niet plaatsvinden en verschuiven naar het voorjaar 2021.”

De Dodentocht is een wandeltocht georganiseerd in en rond de Belgische gemeente Bornem die jaarlijks van start gaat op de tweede vrijdag van augustus. Het doel van de Dodentocht is om binnen 24 uur een parcours af te leggen van 100 kilometer door Klein-Brabant. Het evenement is geen wedstrijd, het uitlopen zelf is al een doel op zich voor de deelnemers. Meer info over de 100Km Dodentocht op hun website: http://www.dodentocht.be/nl/

Update Wandelsport Vlaanderen

Gevolg gevend aan de maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad op 15 april ll. werden genomen om de strijd tegen het Covid 19 – Coronavirus in te dijken, besliste het bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw om alle wandelorganisaties uitgaand van haar overkoepeling tem 30 JUNI as. TE ANNULEREN!  Er zal dus tot nader order geen enkele wandeling van wandelclubs die aangesloten zijn bij Wandelsport Vlaanderen vzw doorgaan. 

Update KWBN (Nederland)

De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor de wandelsport. Tot 1 juni zijn alle wandelevenementen in Nederland afgelast. Zodra er ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op de wandelsport in Nederland, melden we dit op deze pagina.

Eerder kregen we al te horen dat 44ste editie van “De Nacht van Gulpen” op 20-21 juni, een 70 km tocht, ook afgelast werd.

Update FLMP (Groot-Hertdogdom Luxemburg)

Tot en met 7 juni zal al zeker geen georganiseerde wandeltocht in het GHL doorgaan, meld ons de FLMP (Luxemburgse wandelfederatie). Niets sluit uit dat deze datum verlengd kan worden afhankelijk van de epidemie! Delen maar!

PRESSEMITTEILUNG

Der luxemburgische Wanderverband FLMP hat beschlossen, mit Rücksicht auf die Gesundheit aller Teilnehmer, alle anstehenden IVV-Wanderungen und geführte Wanderungen in Luxemburg bis zum 07.Juni abzusagen.
Davon betroffen sind die Wanderungen am in Gilsdorf am 15. April, in Linger am 19.April, Urban-Trail Wanderung Luxemburg am 25.April ,Larochette am 26. April, in Vianden, am 01.05., in Consdorf am 03.05., in Dudelange am 09.05., in Junglinster am 10.05., in Luxemburg-Cloche d’Or am 16.05., in Bertrange am 17.05, in Hosingen am 23.05 sowie am 24.05., in Beaufort am 30.05, in Limpach am 31.05., in Beaufort am 01.06., in Diekirch am 06.06. sowie am 07.06.2020.

Der Verband wird die Weiterentwicklung der Pandemie im Auge behalten und gegebenenfalls weitere Absagen mitteilen.