Geraardsbergen_Stiltegebied_Raspaillebos-13

Nieuwe zesdaagse door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

In zes (of zeven) dagen van Brussel naar Gent

Toerisme Vlaamse Ardennen heeft samen met het Pajottenland een zesdaagse wandeltocht uitgestippeld van Brussel naar Gent. En daarvoor een brochure opgemaakt. In zes dagen kan je van Anderlecht naar de Schelde. Doe je er een dagje bij, dan eindig je aan het Sint-Pieters station in Gent.

De regio’s Pajottenland en Vlaamse Ardennen grenzen niet enkel aan elkaar, ze sluiten landschappelijk ook mooi op elkaar aan en hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Zoals het heuvelachtig terrein, de talrijke bossen, beekvalleien en authentieke dorpen. Het wandelnetwerk Pajottenland en dat van de Vlaamse Ardennen bieden samen zowat 2000 kilometer aan met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden.

De route is 153 km lang en opgedeeld in zes etappes. Vertrekkende van het metrostation Erasmus aan het gelijknamige ziekenhuis in Anderlecht tot aan de Schelde in Zingem. De zevende (extra) etappe brengt je dan naar het Sint-Pieters station in Gent.

Alle informatie over deze wandelroute, de etappes, een dagelijks reisverslag in beeld en geluid, toeristische info en overnachtingsmogelijkheden vind je op de website www.wandelzesdaagse.be. Daar kan je ook de brochure downloaden en zelfs een korte trailer bekijken.

 

Gilbert Roels