StreekGR

Nieuwe Streek-GR Kust van De Panne naar Het Zwin

We huldigen een nieuwe lange afstandswandelroute in Vlaanderen in! De Streek-GR Kust is 103 km lang en loopt van het station van De Panne tot het bezoekerscentrum van Het Zwin.

Deze nieuwe Streek-GR toont dat de kust echt veel meer is dan dijk en strand. Tussen De Panne en Het Zwin leidt deze GR je langs de mooiste paden door duinen, duinbossen, natuurreservaten, parken, de bekendste badplaatsen, bijzondere kunstwerken en natuurlijk ook langs strand en zee.

De Streek-GR Kust

  • is 103 km lang
  • verkent de volledige Belgische kust, van de Franse tot de Nederlandse grens.
  • start en/of eindigt aan het station van De Panne en het bezoekerscentrum van het Zwin
  • is volledig bewegwijzerd in beide richtingen, via de geel-rode tekens van een Streek-GR.
  • dankzij de kusttram deel je de etappes in zoals je zelf wil en natuurlijk vind je overal aan de kust voldoende logeerplekken en horeca
  • Voorlopig is er nog geen topogids van de route, maar de markering is helemaal up to date en de gpx is beschikbaar onderaan dit bericht.

Wat is een Streek-GR?

Een GR-pad is een langeafstandsroute van punt A naar punt B, die vaak door verschillende regio’s loopt en met wit-rode markeringen staat aangeduid. Een Streek-GR daarentegen heeft een regionaal karakter, en kan een specifiek thema als leidraad hebben. Een Streek-GR wordt bewegwijzerd met een geel-rode markering.

Hoe kwam deze Streek-GR tot stand?

Onze West-Vlaamse GR-vrijwilligers werkten de route tot in de details uit: ze loopt zoveel mogelijk over onverharde paden, vermijdt drukke wegen en varieert tussen strand of dijk, duinen, natuurreservaten, kuststeden, parken enz. Een tiental vrijwilligers zorgde er de voorbije maanden voor dat de hele route in beide richtingen perfect gemarkeerd is met geel-rode streepjes.

Routepagina met kaart en gpx:

https://www.groteroutepaden.be/nl/wandelroutes/streek-gr-kust-1

 

Deze videos geven je een vrolijke terugblik op het werk van de vrijwilligers: