Streek-GR Dijleland

Nieuwe Streek-GR Dijleland

Streek-GR Dijleland is grondig vernieuwd

De VZW Grote Routepaden en Toerisme Vlaams-Brabant hebben de Streek-GR Dijleland vernieuwd. De Streek-GR Dijleland is een 131 km lange wandel-lus voor lange afstand wandelaars tussen Leuven en Mechelen.

De Streek-GR Dijland was meer dan 10 jaar oud en dus nodig aan herziening toe. Het traject van de streek-GR werd grondig gescreend en aangepast, de bijhorende gids helemaal herschreven en voorzien van nieuwe, gedetailleerde kaarten, wegbeschrijvingen en wetenswaardigheden over elke bijzondere halte.

De Streek-GR Dijleland past perfect in het wandelaanbod van de wandelprovincie, Vlaams-Brabant. Via deze wandel-lus kan men een aantal troeven van de Groene Gordel ontdekken, zoals de Druivenstreek en de prachtige natuur in de valleien van de Dijle en haar bijrivieren en de talrijke parkgebieden. En natuurlijk het witte goud: asperges, witloof en witbier.

Je beleeft het allemaal: mysterieuze moerassen, donkere bossen, meanderende riviertjes, holle wegen, weilanden en akkers. Maar ook cultuurhistorisch is er heel wat te beleven: abdijen, kastelen en de grandeur van Leuven, Mechelen en Tervuren.

De 136 blz. tellende gids Streek-GR Dijleland “Wandelen tussen Leuven, Tervuren en Mechelen in zeven dag-etappes” kost 9 Euro (8 Euro voor leden van Grote Routepaden) en is verkrijgbaar bij de vzw Grote Routepaden via de website www.groteroutepaden.be