TOERISME_VLAAMS-BRABANT_WANDELBROCHURE_COVER_HR

Nieuw wandelboek voor Vlaams-Brabant

Ontdek  #dewandelprovincie

De provincie Vlaams-Brabant telt een indrukwekkend aantal bewegwijzerde wandelpaden. Daarbij is er keuze tussen korte wandellussen, wandelnetwerken en lange afstandsroutes. Daarnaast kan je ook digitaal wandelen via virtuele knooppunten.

Het nieuwe wandelboek #dewandelprovincie brengt een selectie uit het gevarieerde aanbod in woord en beeld samen. Het gaat om 24 wandelingen, verdeeld over de verschillende netwerk-regio’s. Alle wandelingen worden voorgesteld aan de hand van een praktische, uitscheurbare fiche.

Maar eerst worden de verschillende regio-netwerken voorgesteld met hun belangrijkste troeven en typische karakterkenmerken. Dat gebeurt in het eerste deel van het 100 pagina’s tellende wandelboek. Achtereenvolgens komen daarin aan bod: Pajottenland & Zennevallei, de Brabantse Kouters, Demer & Dijle, Zuid-Dijleland, het Zoniënwoud, Merode, de Hagelandse Heuvels, de Velpevallei en, tenslotte, de Getevallei. Daarna volgt nog wat info over de logeermogelijkheden in Vlaams-Brabant.

Nu iets meer over de wandelingen zelf. De afstand schommelt telkens tussen grofweg 5 en 12 km. Dertien wandelingen situeren zich in de groene gordel rond Brussel, de elf andere liggen in het Hageland.

Alle verdere info over dit wandelboek: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen.
Via deze site kan je het wandelboek bestellen. Maar je kan ook nog even wachten want vanaf midden oktober is het ook verkrijgbaar bij de toeristische infopunten van Vlaams-Brabant. Die vind je onder andere in Aarschot, Alsemberg, Diest, Galmaarden, Grimbergen, Tildonk, Halle, Hoegaarden, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kortenberg, Landen, Gaasbeek, Leuven, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren, Tienen, Baal, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw.

Gilbert Roels.