WaalsknooppuntennetwerkRouteYou

Nieuw! Virtueel knooppuntennetwerk in Wallonië

Geweldig nieuws voor knooppuntliefhebbers. Vanaf nu kan je ook knooppuntwandelen in de meeste regio’s van Wallonië! Ontdek moeiteloos de 12.750 km wandelpaden dankzij het virtueel knooppuntennetwerk van RouteYou. Meer dan 85% van het netwerk leidt je over onverharde paden of autoluwe wegen door de meest groene en rustige regio’s van Wallonië.

Wandelen via knooppunten is overduidelijk een succes. Zo lanceerden de Oostkantons recent nog een prachtig wandelknooppuntennetwerk, en in Nederland en Vlaanderen zijn wandelknooppuntennetwerken al jaren ingeburgerd. Meer en meer krijgen virtuele knooppuntennetwerken hun plaats naast de bewegwijzerde versie. “Cijfers tonen aan dat virtuele knooppunten bijna even populair zijn als knooppunten die bewegwijzerd zijn op het terrein”, dixit Sven Nijs van NodeMapp. Als antwoord op de vraag van onze gebruikers en als ondersteuning van de Waalse gemeenschap, hebben we daarom besloten om een virtueel wandelknooppuntennetwerk in Wallonië uit te werken. Zo kunnen we prachtige paden ontsluiten op een heel toegankelijke manier.

= = = >> Naar het Waals wandelknooppuntennetwerk << = = =

Wat mag je verwachten

Een netwerk

  • dat eenvoudig te gebruiken en navigeren is dankzij het beproefde knooppuntensysteem
  • met een visueel onderscheid tussen onverhard en verharde paden
  • over hoofdzakelijk autovrije en autoluwe wegen
  • met een dichtheid dat mooi het evenwicht houdt tussen niet té groot en niet té klein
     

Deel je kennis en feedback met RouteYou

De eerste versie van dit netwerk is zeker niet hun laatste. In eerste instantie omvat het netwerk delen van Henegouwen, Namen en Luxemburg. Nog voor het einde van het jaar vult RouteYou dit nog verder aan met andere Waalse regio’s.

“Dit netwerk is een dynamisch gegeven dat we zullen aanpassen op basis van de input van professionele organisaties én individuen met kennis van het gebied. Wanneer er lokale of regionale nieuwe netwerken of routes worden gerealiseerd, zullen we het wandelknooppuntennetwerk bijsturen op basis van die professionele input. Maar evengoed wordt de lokale terreinkennis van een individu als referentie genomen”.  Aldus RouteYou.

Ontdek in onderstaande video hoe je jouw kennis en feedback kan delen met RouteYou en zo actief meewerkt aan een volgende versie:

 

Tip: probeer het PLUS abonnement van RouteYou 3 maanden gratis via dit blogbericht!