Nieuw-uitzichtpunt-maarkebeekvallei

Nieuw uitzichtpunt Maarkebeekvallei

Toerisme Oost-Vlaanderen en gemeente Maarkedal bouwen nieuw uitkijkpunt met panoramisch zicht op de Vlaamse Ardennen

De vallei van de Maarkebeek heeft niet alleen een idyllische naam, maar ook het bijpassende landschap is idyllisch. En er is geen betere manier om deze vallei te ontdekken dan op wandelschoenen. En geen betere plek om ze te bekijken dan van op het Bosgat, in Schorisse. Daar installeerden Toerisme Oost-Vlaanderen en de gemeente Maarkedal een nieuw uitkijkpunt met 180 graden zicht op de Vlaamse Ardennen. En met een aanpalend plantsoentje en een picknickbank erbij. Ook met uitzicht! Daar hoort een wandelroute bij. Een aanrader tijdens deze vakantie en dus ook een beetje een paascadeau van onze Oost-Vlaamse vrienden.

Als suggestiewandeling om al dit moois te ontdekken, stelt Toerisme Oost-Vlaanderen de wandelroute Langs de bronnen van het Burreken voor (klik op de tekst om de route gratis te downloaden). Het gaat om een rondwandeling van 14,3 km via knooppunten. De route loopt voor veertig procent over onverharde wegen.

In de vallei van de Maarkebeek, tussen Bos Ter Rijst, Schorisse en natuurgebied het Burreken vind je een prachtig bocagelandschap, dat vanaf eind maart te overschouwen is vanop een gloednieuw uitkijkplatform bovenop het Bosgat, een helling die koersliefhebbers kennen als het verlengde van de Kaperij. Hier had je sinds de jaren zeventig al een uitkijkpunt, maar dat werd nu compleet vernieuwd door Toerisme Oost-Vlaanderen en de gemeente Maarkedal. De oorspronkelijke betonnen opbouw werd gesloopt en vervangen door een veel ruimere cirkelvormige houtopbouw met een rolstoeltoegankelijke aanloopbrug. Naast het uitkijkpunt staat een ronde picknicktafel in een groen plantsoen. Ideaal voor het nuttigen van een lunchpakketje.  

Starten en parkeren doe je in Schorisse aan de kerk. Zo wandel je via het Foreest naar natuurgebied het Burreken en kom je in het laatste kwart van de route aan het uitkijkpunt op het Bosgat terecht.

Op YouTube kan je deze video over het nieuwe uitzichtpunt bekijken:

 

 

Gilbert Roels