2017-03-26 lentetocht8

Neem de Wandelkrant mee tijdens de Vossentocht in Buggenhout

39ste Lentevossentocht in Buggenhout op 27 maart

Zondag 27 maart organiseert wandelvereniging De Vossen uit Buggenhout de 39ste editie van de Lentevossentocht. Typerend voor deze tocht  langs landelijke en rustige wegen zijn de passage langs deelgemeente Opdorp waar op het centraal gelegen dorpsplein “De Dries” honderdduizenden bloemen in lentebloei staan. En (vanaf 12 km) het bekende Buggenhoutbos in lentetooi.

De wandelaars hebben zondag de keuze tussen afstanden van 6, 12, 17 en 21 km.

Wie voor 6 km kiest (ook toegankelijk voor rolwagens), gaat via Buggenhout-centrum via rustige wegen en de oudste kasseiweg van Buggenhout richting deelgemeente Opdorp. Hier vindt er op het Driesplein een internationale plantenmarkt plaats met 250.000 bloeiende narcissen, met daartussen creatieve versierde eekhoorns. Hier kan men ook terecht in een plaatselijke rustpost. Nadien gaat het opnieuw richting centrum Buggenhout, met passage over het gemeenteplein.

Het 12 km  parcours gaat via onverharde en trage wege richting Buggenhoutbos en daarna richting de Merchtemse deelgemeente  Peizegem voor een centrale rustpost. Om vervolgens via de nieuwe bosaanplantingen van het Buggenhoutbos terug naar de start te trekken.

De 17 km volgt hetzelfde parcours als de 6 km richting Opdorp (met rustpost) en vanaf daar via trage wegen naar Malderen en het Buggenhoutbos, waar men aansluit bij het parcours van de 12 km tot de centrale rustpost.

Daarna wandelt men richting hoogste punt van Buggenhout (Hoge Jan) en een natuurgebied met hoogland koeien terug naar Buggenhoutbos en het start/eindpunt.

De 21 km loopt over rustige verkavelingswegen naar de grens met  Baasrode, om van daaruit opnieuw via verkavelingswegen en een veldweg Opdorp en de eerste rustpost te bereiken. Vanuit Opdorp volgen deze wandelaars hetzelfde parcours als de deelnemers aan de 17 km richting Buggenhoutbos, de centrale rustpost in Peizegem, de Hoge Jan, het natuurgebied, nogmaals het Buggenhoutbos en het start/eindpunt.

Praktisch:

Starten kan van 7:30 tot 15 u. vanuit de gemeentelijke basisschool ’t Sprinkhaantje, Collegestraat 1 in 9255 Buggenhout.

Inschrijvingskost: €1,50 (leden van Wandelsport Vlaanderen) en €3 (niet-leden)

De wintereditie van onze Wandelkrant is (zoals steeds gratis) beschikbaar in de start/aankomstplaats.

Zondag 27 maart organiseert wandelvereniging De Vossen uit Buggenhout de 39ste editie van de Lentevossentocht.