Natuurwandelaars

Natuurwandelaars

Je hebt verschillende soorten wandelaars, zoals wandelaars die een uurtje ergens rond een kerktoren wandelen en dan uitgebreid gaan terrassen (in pre-Coronatijden). Of wandelaars die voor een stevige tocht op pad gaan om de natuur en af en toe ook een snuifje avontuur te beleven.

Natuurwandelaars ® vzw focust, zoals je al begrepen hebt, op natuur- en avontuur belevenis.

Natuurwandelaars vzw wil niet in de plaats treden van bestaande wandelverenigingen, zoals deze aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen, FFBMP of andere federaties, maar richt zich met een specifiek product naar een specifieke groep van wandelaars.

Natuurwandelaars vzw is een onafhankelijke, gemeente-, provincie- en landsgrenzen overschrijdende vereniging en wil aan geëngageerde wandelaars, in kleine of middelgrote groep, een aantal geleide natuur- en avontuurtochten aanbieden, en dat zowel in België als in het buitenland.

Het zal daarbij gaan om zowel middellange tochten van 20 à 30 km als om korte wandelingen van 10 à 15 km. Al dan niet begeleid door een natuur- en/of streekgids. De buitenlandse wandelingen kunnen eventueel meerdaagse tochten zijn.

Al de door Natuurwandelaars aangeboden wandelingen zijn thematisch. De focus ligt daarbij op landschap, natuur, beleveniswaarde en/of bezienswaardigheden. Zomaar kilometers om de kilometers wandelen, kan of mag nooit de bedoeling zijn.

Natuurwandelaars vzw wil een informatieplatform aanbieden voor in natuur- en avontuurtochten geïnteresseerde wandelaars.

Dit zal gebeuren via de uitgebreide website over wandelen, wandelbestemmingen en wandelproducten en een tweemaandelijkse online nieuwsbrief voor de leden te lezen op https://www.natuurwandelaars.eu/wie-wat

Natuurwandelaars vzw is lid van Grote Routepaden vzw, Sentiers de Grande Randonnée asbl, Natuurpunt vzw en Eifelverein e.V.

De vereniging zal daarenboven samenwerken met De Wandelkrant, RouteYou, toeristische diensten in binnen- en buitenland en andere organisaties en verenigingen die aansluiten bij haar doeleinden.

Bezoek zeker hun uitgebreide informatieve website op: https://www.natuurwandelaars.eu/