Natuurpracht in Drongengoed en Maldegemveld

Nationale Wandel- en Fietsdag Maldegemveld (Kleit), zondag 29 oktober 2017

Op zondag 29 oktober organiseert Gezinssport Vlaanderen haar 41ste Nationale Wandel- en Fietsdag. Elk jaar kiezen ze een andere prachtige locatie, en ditmaal trekken ze naar het Drongengoed en het Maldegemveld in de omgeving van Kleit. GR-wandelgroep De Smokkelaars stippelde vier verrassende wandelingen uit in deze magnifieke setting. De wandelingen van 7, 10 en 14 km richten zich langs grotendeels onverharde paden naar de abdijhoeve van Papinglo, om dan het Drongengoed in te duiken. Op de terugtocht naar de zaal passeren we aan de bivakzone, waar je met een tentje kan overnachten en een vuurtje kan maken. De natuur is gewoonweg schitterend. Nu eens loop je door dichte bossen, hier en daar onderbroken door een vroegere rustplaats voor paarden, dan weer voert een planken- of knuppelpad je door een open heidelandschap in het Maldegemveld. Als je stilletjes bent, is de kans reëel dat je, net als zij trouwens op hun verkenning, een reetje kunt spotten.

De wandeling van 8 km gaat de andere kant uit, langs de spaarbekkens van Kleit, over de Kampelberg en richting Helle. Een aangepaste variant van deze wandeling is perfect te doen met een kinderwagen. Door deze tocht te combineren met één van de wandelingen in het Drongengoed, krijg je het beste van twee werelden. Hierdoor kan je maar liefst kiezen tussen zeven (!) afstanden.

Om 13.30 u kan je deelnemen aan een gidswandeling van 5 km. Hiervoor moet je wel op voorhand inschrijven (zie verder bij praktische info).

Ook fietsliefhebbers zijn van harte welkom. Zij kunnen kiezen uit twee fietstochten door het mooie Meetjesland, met een afstand van 33 of 48 km.

Praktische info:

Datum: zondag 29 oktober 2017

Startplaats: Sint-Vincentiuskring, Kleitkalseide 180A, 9990 Maldegem

Startuur: tussen 8 en 14 u (tot 12 u voor de lange wandelafstand)

Wandelafstanden: 7 – 8 – 10 – 14 – 15 – 18 – 21 km
Om 13.30 u is er een gidswandeling van 5 km, waarvoor vooraf ingeschreven moet worden.

Fietsafstanden: 33 en 48 km, langs de knooppunten

Deelnameprijs:

  • Leden van Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 1,00
  • Niet-leden: € 1,50

Vooraf inschrijven: inschrijven kan via dit formulier. Zo hoef je geen tijd meer te verliezen ter plaatse met het invullen van je startkaart voor de verzekering.

Gpx-tracks: Van de fietstochten zullen de gpx-tracks aan de start beschikbaar zijn. Breng je gps-toestel en een datakabel mee en wij laden de gekozen route gratis op je toestel!

Meer info op: www.gezinssportvlaanderen.be/wfdag2017 of op onze wandelkalender.

Vergeet niet de gratis Wandelkrant mee te nemen die in het startlokaal ligt te wachten op JOU (zolang de voorraad strekt!)!

6 Shares