131013

Nationale Wandel- en Fietsdag VWO

Wandelen of fietsen te Itegem, dorp aan de Nete

Volgende week zondag 20 september is het weer zover. De Nationale Wandel- en Fietsdag van het VWO gaat dan voor de tweede keer te gast zijn in Itegem, dorp aan de Nete.

Twee jaar geleden waren de weergoden hun niet gunstig gezind. Met zeer weinig wandelaars en slechts een handvol fietsers als gevolg. Vandaar dat er besloten werd om het programma dit jaar te herhalen, want alles was perfect voorbereid. Het was een mooie wandeling, getuige dit wandelverslag.

VWO en de organiserende clubs De Dappere Bottinekes en Paspartoe zijn er dit jaar opnieuw klaar voor om u massaal te verwelkomen. Wandelaars kunnen kiezen tussen vier afstanden. De wandelingen van 8 en 12 km gaan richting ‘wandelbos’ Averegten, waarbij de wandeling van 12 km nog een lus maakt via Hallaar, ’t Pinzieleke en de Grote Nete. De wandelingen van 19 en 26 km trekken richting Herenthout langs de Grote Nete, gaan door Kruiskensberg en de Merodese Bossen. De tocht van 26 km maakt nog een lus richting Gestel.

Fietsers hebben de keuze uit twee afstanden. De fietstocht van 40 km gaat richting Nijlen en volgt afwisselend de Kleine Nete, het Netekanaal en de Grote Nete, om terug te keren door het mooie Gestel. De fietstocht van 60 km loopt door de Merodese Bossen naar de Kleine Nete, gaat naar Lier langs Kleine Nete en Netekanaal en keert terug langs de Grote Nete, rond Berlaar en door de Averegten.

Noteer alvast in je agenda:

Datum: zondag 20 september 2015
Startplaats: Parochiezaal, Schoolstraat 28, 2222 Itegem
Parkeren: Van Gansackerplein (Leliestraat) of Dulft (parking school + speelplaats), of in de omliggende wijk rondom de Leliestraat
Starten: van 8.30 tot 15 u (voor de wandelingen van 19 en 26 km kan resp. gestart worden tot 12.30 en 12 u)
Wandelafstanden: 8, 12, 19 en 26 km
Fietstochten: 40 en 60 km

Een lunchpakket mag opgegeten worden op de controlepost, mits consumptie uiteraard.

Wegenwerken! Kijk op onze website voor de recentste informatie. De Hallaarstraat zal waarschijnlijk onderbroken zijn vanaf maandag (volgens de politie mogelijks ook het Kerkplein). De toegang zal dus het makkelijkst zijn via Berlaar, Nijlen en Putte (Itegembaan, Heibergstraat, Isschotweg en Bevelsesteenweg), Nieuwendijk en Karel Govaersstraat is momenteel nog een vraagteken.

Bekijk ook de info in onze wandelkalender met Google map.