Nationale Wandel en fietsdag 12 oktober 2014

Poperinge, stad achter het front

i.s.m. Anders op Stap Rumbeke, De Dunetotters Westhoek en VWO Izegem

Start en aankomst: Zaal Maeke Blyde, Doornstraat 43, 8970 Poperinge

Start tussen 8.30 en 15 u

Wandelafstanden: 6, 12, 17 en 23 km

 Fietstochten: 36, 42, 62 en 80 km

 Deelnameprijs: € 1,50 (VWO-leden: € 1,00 op vertoon geldige lidkaart)

 WANDELEN

  • 6 km: De stadswandeling gaat door het Burggraaf Frimoutpark, langs de dodencellen en executiepaal (binnenkoer stadhuis), het Talbot House en het Hopmuseum. Ook het Poperinge Old Military Cemetery kan bezocht worden.
  •  12 km: Deze wandeling gaat langs de Poperingevaart, de oude tramweg en spoorwegbedding. Ze gaat tevens door het Burggraaf Frimoutpark en het Bommelaerpark.
  •  17 km: Deze tocht volgt de Poperingevaart en de Robaartbeek, door het Burggraaf Frimoutpark en het Bommelaerpark, en passeert langs het Hopmuseum en het Talbot House.
  •  23 km: Bovenop de bezienswaardigheden op de tocht van 17 km, brengt deze wandeling je door kasteeldomein De Lovie en de Sixtusbossen, langs het kerkhof van Dozinghem en langs de Vleterbeek.

 FIETSEN

  • 36 km: Wie kiest voor deze tocht, fietst richting Vleteren, eerst door het Helleketelbos en dan dwars door de velden. Je passeert domein De Lovie, het kerkhof Dozinghem en de Sint-Sixtusabdij.
  •  42 km: Deze tocht gaat richting Ieper. Je fietst onder de Menenpoort door en dan langs het Kanaal van Ieper naar Boezinge. Via Elverdinge keer je terug naar Poperinge.
  •  62 km: Deze tocht combineert de fietsroutes van 36 en 37 km tot één grote tocht.
  •  80 km: Op deze monstertocht passeer je de belangrijkste oorlogsrelieken. Van Poperinge gaat het naar Reningelst, Vlamertinge, Boezinge en Langemark-Poelkapelle. Ook Tyne Cot Cemetery (Passendale) mag niet ontbreken. Terugkeren doe je langs Ieper, Zuidschote en Woesten.

 INFO

VWO-secretariaat – Charles de Kerchovelaan 11 – 9000 Gent

T 09 223 32 63 – info@vwofederatie.be – www.vwofederatie.be