salamander

Nationaal Park Hoge Kempen lanceert de National Park Trail

Tijdens het Pinksterweekend, van 3 t.e.m. 6 juni, organiseert het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg het Hiking Festival. Aanleiding voor deze feestelijke wandelvierdaagse is de lancering van haar nieuwe lange-afstandswandeling: de National Park Trail.

Nieuwe lange afstandswandeling van 110 kilometer

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige Nationale Park in België en één van de mooiste stukjes natuur dat Vlaanderen te bieden heeft. Vanaf dinsdag 7 juni 2022 kan je het park ontdekken via de ‘National Park Trail’. De ‘National Park Trail’ is een lusvormige lange-afstandswandeling van 110 km in en om het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze lange-afstandswandeling heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Puur natuur!

 

Wees er als eerste bij op het Hiking Festival

Echte pioniers kunnen al enkele dagen vroeger op pad en kunnen deelnemen aan het Hiking Festival dat van 3 t.e.m. 6 juni plaats vindt. De deelnemers wandelen dan de National Park Trail verspreid over 4 dag etappes. Niet zo ’n ervaren stapper? Dan kan je gewoon een dag etappe meedoen. Bustransfers, bevoorrading en een topografische kaart met aanduiding van de National Park Trail worden voorzien. Elke deelnemer die de 4 etappes wandelt, krijgt bovendien een mooi aandenken