Gulpen

Covid-19 treft ook Nacht van Gulpen

Geen Nacht van Gulpen/Neubourg tocht/Mini Nacht

Met pijn in het hart heeft de Organisatie Nacht van Gulpen ons laten weten dat ze een moeilijk besluit hebben genomen. Ze gaan in 2021 geen Nacht van Gulpen, Neubourg tocht en Mini Nacht organiseren.

Hieronder volgt hun persbericht:

Onze eigen tijdlijn van de organisatie volgend zijn dit de argumenten waarom we tot dit besluit gekomen zijn:

  • Op 1 januari gaat traditiegetrouw de online inschrijving open. Nu is dit onmogelijk omdat er geen zekerheid bestaat over het wel of niet doorgaan.
  • In maart beginnen altijd de trainingstochten. We zien het niet gebeuren dat we in maart met een groep van 120 tot 150 personen op stap kunnen. Dit is met de eis van de anderhalve meter afstand niet te realiseren qua beveiliging en organisatie. Om nog maar niet te spreken van het bezoeken van een horecagelegenheid met een dergelijke grote groep om te pauzeren op basis van het huidige horecaprotocol.
  • In juni zal het misschien zover zijn dat de wandeltochten te organiseren zijn maar ook dan is het allerminst zeker dat daar ook publiek bij aanwezig kan zijn. We spreken immers van een evenement met een start en finish met muziekprogramma en een bezoekersaantal van enkele duizenden personen. Een Mini Nacht zonder publiek (ouders, grootouders) die de jeugdige deelnemers enthousiast ontvangen is voor de kinderen geen echte Mini Nacht. Een Nacht van Gulpen/Neubourg tocht zonder bijbehorende intocht met muziek en gezelligheid wordt een Nacht van Gulpen zonder ziel. Dit willen wij niet organiseren omdat dit voor ons niet het gevoel geeft dat we een “echte” Nacht van Gulpen organiseren. Financieel gezien vinden we het ook niet verantwoord om voor het tweede jaar achter elkaar volledige voorbereidingen te treffen voor een evenement dat op een later tijdstip toch geannuleerd moet worden.
  • Tenslotte willen wij als organisatie zeker onze grote groep vrijwilligers niet blootstellen aan enig gevaar, in welke vorm dan ook, en hun ook niet opzadelen met de verantwoording om tijdens het hele evenement iedereen op anderhalve meter afstand te houden. Wij hebben elke vrijwilliger hard nodig en het moet zeker ook voor hun een leuke bezigheid zijn.

We beseffen dat dit bericht voor velen een teleurstelling zal zijn, maar wij hebben alles overwegende helaas geen ander besluit kunnen nemen.

We gaan vol voor de organisatie van een “echte” Nacht van Gulpen op 18/19 juni 2022.

Organisatie Nacht van Gulpen