texel te voet

Naar de mooiste plekjes van Texel

texel te voettexel met de fietstexel op strand

Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Zo kom je al wandelend op de mooiste plekjes. En heb je alle tijd om geluiden, geuren en kleuren in je op te nemen. Het is leuk om van tevoren een mooie wandelroute uit te zoeken, maar echt nodig is het niet. Er zijn op het eiland veel bewegwijzerde wandelroutes. Door de duinen en het bos loopt een wijdvertakt net van wandelpaden. Hier kun je zomaar opeens verrast worden door een bloeiend heideveld. Op de Hoge Berg is het heerlijk wandelen tussen de ‘tuunwallen’. En als je op Texel bent, maak je natuurlijk een lekkere strandwandeling. Het uitgestrekte strand ziet er steeds weer anders uit. Eb en vloed, wind en water, zon en wolken verzorgen hier een permanente voorstelling.

Ommetjes zijn nieuwe wandelpaden door de weilanden. Bijvoorbeeld de ‘ommetjes’ bij Oosterend, door de Eierlandse polder en in voormalige duingebieden bij Den Hoorn. Zo wandel je nu naar plekjes waar je vroeger niet mocht komen en krijg je een heel andere kijk op het landschap. Zeker een aanrader om deze eens te gaan ontdekken…

Texel is het eerste Waddeneiland waarop een fietsroutenetwerk is aangelegd. Dat betekent fietsen zonder ingewikkelde routebeschrijvingen. De bordjes doen het werk, u kunt genieten van de mooiste plekjes van het eiland! Stichting Duurzaam Texel heeft over 170 kilometer bestaande paden en wegen een fietsroutenetwerk met 57 knooppunten en 16 informatiepanelen gerealiseerd. Zo werkt het: neem een kaart van Texel en een fiets. Bedenk bij welk punt u wilt starten en stippel een route uit. Noteer de nummers van de knooppunten waarlangs de route gaat. Onthoud het nummer van uw startpunt als u daar terug wilt keren. Fietsen maar!