Mooiste wandelroute van Duitsland

De Moselsteig, “mooiste wandelroute van Duitsland in 2016”

Nog maar twee jaar na de opening is de Moselsteig verkoren tot “mooiste wandelroute van Duitsland 2016″. Op 365 Kilometer verloopt het langeafstandspad de Moezel vanaf de Franse grens tot aan het Deutsches Eck in Koblenz. De 24 Moselsteig-etappes overtuigen door hun afwisselende route, uitzichtpunten en culturele highlights. De steilste wijnberg van Europa, de Bremmer Calmont, het UNESCO-werelderfgoed in Trier, pittoreske plaatsjes zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem of sprookjesachtige burchten zoals de Burg Eltz zijn direct aan de route gelegen.

De romantische wijndorpen in de Moezelstreek bieden een dicht netwerk van wandelvriendelijke accommodaties en horecagelegenheden, die ook het uitrusten en overnachten tot een bijzondere ervaring maken. Deze gastheren garanderen over een haal- en brengservice, de gelegenheid om kleding te drogen, bagagevervoer, lunchpakketten, wandelkaarten, ov-dienstregelingen en informatie over het weer.

Degenen die de voorkeur geven aan rondwandelingen kunnen een van de 21 Moselsteig-zij- en droompaden volgen. Een hoogtepunt van de routes naast de Moselsteig is de nieuwe “Cochemer Ritterrunde”. Ruim 18 kilometer met toppen van meer dan 800 meters moet men hier af leggen. Wandelaars worden beloond met prachtige uitzichten over het Moezeldal en de twee hoogtepunten van de tocht – de Reichsburg Cochem en de ruïne Winneburg.

Meer info op:

www.tourenplaner-rheinland-pfalz.de/nl

www.mosellandtouristik.de/nl

www.wandelaarswelkom.info