Moezel zomer 2007 dag 2

Moezel zomer 2007

Zondag 15 juli 2007

Wandeling Treis-Karden => Bruttig-Fankel, Mosella Schinkenstube Ernst, wandeling Ernst

Na het ontbijt en het pakken van de koffers wandelen we nog even door het dorp.

Nadien vertrekken we met de auto richting Bruttig-Fankel. Hier ben ik ooit geweest met een wandeling vanuit Treis-Karden door bossen en wijngaarden tot Bruttig-Fankel, zo de Moezel over naar Cochem. Dat was een stuk van de Keltenweg. Wel heb ik toen de trein in Cochem teruggenomen naar Treis-Karden. Vandaag hebben we geluk, het is er Wijnfeest. We maken wel eerst een wandeling doorheen de wijngaarden. Nadien lessen we onze dorst terwijl de plaatselijke harmonie voor wat stemming zorgt.

Vervolgens rijden we naar Ernst, waar we gaan eten in de Mosella Schinkenstube. Dit is een zeer bekend restaurant. In het zelfde gebouw is ook de slager gelegen… dus nooit vlees te kort hier. Best reserveer je hier wel op voorhand, wil je voor geen verrassing komen te staan.

Vlakbij Ernst ligt achter de wijngaarden een prachtig woud. Hier maken we ook een wandeling, kwestie om de zonet opgenomen kalorietjes te verwerken.

Nadien rijden we door voor nog een stop in Traben Trarbach en Bernkastel Kues.

Vervolgens rijden we terug naar huis, via de E42 oftewel de A60.

{gallery id=moezeldag2 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}070715{/gallery}