Moezel zomer 2007 dag 1

Moezel zomer 2007

Zaterdag 14 juli 2007

Boottocht Cochem, Reichsburg

Zaterdag voormiddag zijn we (mijn broer en ik) met de auto vertrokken vanuit Genk richting Moezel. Dat zijn slechts een 200 km. We hadden wel even voordien getelefoneerd naar ons vast hotel Am StiftsTor in Treis-Karden of er nog een plaats vrij was: jawel, op de voorzijde, langs de Moezel, was er nog een appartement vrij met 2 slaapkamers en een terras. Dit is de “Villa Cornely”, een voormalige zomer residentie van een familie uit Aken. Dat viel mee!

Eenmaal aangekomen zetten we ons even neer op het terras voor onze bokes te eten met zicht op zee (of de Moezel in ons geval 😉 ).

Om 13u55 nemen we de boot richting Cochem, wat zo een 12 km verderop ligt. Dat maakt dat we een twee tal uurtjes vrije tijd hebben om in Cochem te gaan wandelen. Het zijn aangename temperaturen vandaag. Toeristen van een plaatselijke camping zitten zelfs pootje te baden in de Moezel…

Eenmaal aangekomen in Cochem wandelen we eerst door de straten. Het is er zeer druk. Op de grote markt weten we nog net een plaatsje te bemachtigen. Dat bruintje smaakt wel. Hmmm lekker. Nadien gaan we te voet naar de Reichsburg. De meesten nemen de Shuttle bus tegen betaling. Boven op de burcht heb je een zeer mooi zicht op de wijngaarden en de Moezel. Je kan zelfs een stukje van het attractiepark zien. Nadien dalen we via de achterzijde af langs wijngaarden. We passeren de Pestkapelle Sint Rochus, en komen zo terug beneden aan via de Martinftor. De huizen zijn hier rijkelijk versierd, de kerk is zeer sober daarentegen. Stilletjes aan is het tijd om terug te vertrekken.

Op de boot genieten we nog van een heerlijk wit wijntje. De prijzen zijn op de boot wel iets duurder als in Cochem zelf.

In Treis stappen we van de boot af. Er is nog een markt bezig, alhoewel één verkoper blijkbaar de pijp aan Maarten heeft gegeven. Zijn dag zal al goed geweest zijn?

We wandelen terug via de brug waar we een mooi zicht hebben op Karden. Treis-Karden bestaat uit 2 delen, gescheiden door de Moezel. We krijgen stilletjes aan wel honger, en besluiten buiten op het terras van ons hotel te gaan eten. Daarna strekken we nog even de benen en gaan vrij vroeg in bed. Morgen moeten we al terug naar huis, dus kunnen we best vroeg opstaan en nog iets moois van die dag maken.

{gallery id=moezeldag1 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}070714{/gallery}