Meditaief wandelen

Meditatief wandelen – de weg is het doel

Ontspan en kom tot rust

Nieuw aanbod in het “Lieblichen Taubertal”

Een nieuw, eigentijds wandelaanbod in het “Lieblichen Taubertal” is de “Meditatieve wandeltocht”. Negen paden tussen 8 en 18 km lang leiden naar heilige gebouwen of omstandigheden. In kerken, kapellen of op heiligdommen kunnen de wandelaars even de tijd nemen om te pauzeren. De meditatieve rondwandelingen gemarkeerd LT-M1 tot LT-M9 zijn bedoeld om bewust herstel en meditatie te helpen. Meditatief wandelen leidt tot rust en laat je je eigen binnenste voelen. Het omvat de uitnodiging om de natuur en God in de natuur te ontmoeten. Een meditatieve wandeling gaat niet over het lopen van een bepaalde afstand in een bepaalde tijd. Je kunt diep ademhalen en genieten van het moment – de reis is de bestemming.

Op de respectievelijke startpunten vinden de wandelaars een informatiebord.  De route evenals de belangrijkste sacrale en natuurlijke hoogtepunten van elke wandeling worden beschreven. Elke tour wordt geassocieerd met een zin om de meditatieve wandeling te begeleiden.

De meditatiekanalen werden gefinancierd door het Europese programma Leader in het bereik Badisch-Franken en Hohenlohe-Tauber.

De 9 paden in detail:

LT-M1 “Op het spoor van de cisterciënzers” met start bij het klooster Bronnbach leidt gevarieerd door velden en wijngaarden en biedt een prachtig uitzicht op het klooster en de mooie Tauber.

LT-M2 “Liebfrauenbrunn” begint in Werbach en leidt door wijngaarden en bosgebieden naar de bedevaartkapel Liebfrauenbrunn.

LTM-3 “Sacrale Barok” is een redelijk moeilijk, gevarieerd wandelpad dat begint in Distelhausen en biedt een prachtig uitzicht op de kloosterkerk Gerlachsheim, het Grünbachtal en de Tauber-vallei.

LTM-4 “Kruisweg, kerken en kapellen” is een route van Königheim via Tauberbischofsheim naar Großrinderfeld. De wandelaar wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Tauber-vallei en de hoogten links en rechts van de Tauber. De terugkeer naar het startpunt is mogelijk met de bus. Informatie is beschikbaar op internet op vrn.de.

LTM-5 “Kerken en kleine monumenten” is een gevarieerd parcours van Impfingen door de Tauber-vallei en uitgestrekte bosgebieden naar Tauberbischofsheim en terug met een prachtig uitzicht op de mooie Tauber-vallei en de omliggende hoogten.

LTM-6 “Rond Assamstadt” passeert meer dan 30 kleine monumenten. Hoogtepunten zijn de Steffeskirchle met kruisweg, twee grotten en de “Schlackohrnpilz” met geweldig zicht.

LTM-7 “Augustinusweg” begint bij de kerk in Messelhausen. Door velden loop je langs 19 “Confessie” -stations met autobiografische bedenkingen van de christelijke kerkleraar Augustinus.

LTM-8 “Pelgrims door Grünkernland naar de Dom der Franken” leidt als een wandeling door uitgestrekte bossen en velden van de kathedraal in Bad Mergentheim naar het “Frankendom” in Wölchingen. Een prachtig uitzicht – op Bad Mergentheim en het Umpfertal – gegarandeerd. De terugkeer is mogelijk met de trein (Info: vrn.de).

LTM-9 “Bieberehrener beeldenboek” leidt van Bieberehren over Buch naar Kunigundenkapelle, naar Burgeroth en Bieberehren.

Meer info op https://www.liebliches-taubertal.de/