Mallorca

Mallorca Walking Event

La Primavera in Mallorca

Van 7 tot en met 10 april 2016 vond de eerste editie plaats van La Primavera op Mallorca. Ook de Wandelkrant was er aanwezig en maakte van de gelegenheid gebruik om het eiland te verkennen.

Persvoorstelling

We trokken naar Calvia Council voor de officiële persvoorstelling van het Mallorca Walking Event: La Primavera. Er werd toegesproken door de burgemeester, enkele schepenen alsook door een vertegenwoordiger van Galban Travel, die samen met de KWBN dit event opgezet hadden. Rode draad door dit alles heen is dat Mallorca, en Calva in het algemeen, méér te bieden hebben dan enkel zon, zee en strand. De stad Calva was dan ook zeer gemotiveerd om dit event ten volle logistisch te ondersteunen.

Het toeristisch gedeelte

Nadien werden we naar Palma gereden waar we genoten van een typische lunch in Celler Sa Premsa. Nadien volgde een korte rit door Palma en bezochten we de kathedraal van Palma samen met een korte wandeling naar en om de kathedraal toe. Met het busje werden we buiten de stad naar boven op de heuvels gereden waar het kasteel van Palma staat, Castell de Bellver. Hier maakten we ook een korte uitstap van. Je hebt er prachtige zichten op Palma.

In ons hotel Maritim Galatzo aten we ’s avonds a la carte in het nieuwe restaurant “vista de Rey”.

Donderdag voormiddag reden we na het ontbijt naar Llucmajor, ten Zuidoosten van Palma gelegen. We maakten een korte wandeling door dit uiterst gezellig stadje, bezochten er het museum (oud klooster) waar een maquette staat van de allereerste helikopter, door een plaatselijke uitvinder ontworpen. Nadien volgde een voorstelling van wat dit stadje te bieden heeft. Je kan het zelf even hieronder even mee bekijken:

Na een kop heerlijke koffie op de grote markt van Llucmajor trokken we naar Finca Son Mut, de “Ark van Noah” voor de vijgen. Niet minder dan 1240 soorten vijgen van over de gehele wereld staan hier verzameld op het domein. 255 soorten van de Balearen, 187 soorten van het Spaanse vasteland en 772 van over de gehele wereld. We mochten ook verschillende recepten op basis van vijgen proeven. Je kan dit domein ook bezoeken. Er is ook een winkeltje waar al deze producten te verkrijgen zijn aan eerlijke prijzen, of je kan op bepaalde tijdstippen je vijgen zelf plukken tegen dagprijs.

La Primavera

Nadien reden we terug naar Santa Ponsa om de wandelaars bij te treden op hun laatste kilometers. Het was een leuk feestje aan het strand op de Malorca Walking Village, de dagelijkse start en finish plaats van de La Primavera. Noteer alvast 6 tot en met 9 april in je agenda van 2017 voor de tweede editie van dit Walking Event.

GR221

Met een taxi reden we terug naar ons hotel, waar we werden opgewacht om naar Finca Galatzo te rijden. Hier passeert de GR221 en is er ook een olijvenpers te bezichtigen.

Na een korte wandeling op de GR221 reden we terug naar het hotel waarbij we ook even het archeologisch park en het standbeeld met mooi uitzichtpunt in Santa Ponsa aandeden.

Na ons opgefrist te hebben werden we uitgenodigd voor een etentje door Calvia Council in een naburig dorp aan de zee. Daar genoten we van een typisch Mallorcaans gerecht.

Bekijk ons foto album van Mallorca én de 4daagse La Primavera met één klik op onderstaande foto.

Mallorca